Zorgverzekeraars in Nederland

In Nederland heb je de keuze uit ruim 50 verschillende zorgverzekeraars. Het kan dan lastig zijn om een keuze te maken uit deze verzekeraars en de verschillende verzekeringen. Door de zorgvergelijker van Kiesmakkelijk te gebruiken wordt het grote aanbod van diverse zorgverzekeraars met elkaar vergeleken. Op die manier krijg jij meer overzicht en wordt het een makkelijkere keuze om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Hierbij kun je zelf kijken wat jij belangrijk vind en waar je naar op zoek bent in een zorgverzekering.

Vind je bijvoorbeeld een lage prijs erg belangrijk of heb je een aanvullende zorgverzekering nodig? Door onze zorgvergelijker te gebruiken, zie je direct welke zorgverzekering het beste aansluit bij jouw wensen. Doordat er veel zorgverzekeraars zijn, wordt er ook veel geconcurreerd onder de verzekeraars. Hierdoor kunnen de prijzen verschillen. Door diverse verzekeringen met elkaar te vergelijken, zie je direct wat je per maand betaalt voor je nieuwe zorgverzekering.

Is er een acceptatieplicht voor zorgverzekeringen?

Iedere zorgverzekeraar is verplicht om jou te accepteren wanneer je een basisverzekering afsluit. Heb je ook een aanvullende zorgverzekering nodig? Dan is het goed om te weten dat een zorgverzekeraar je dan wel mag weigeren. Kijk dus of je het komende jaar een aanvullende verzekering nodig hebt, en kies een aantal zorgverzekeraars waar je eventueel een zorgverzekering zou willen afsluiten. Mocht je onverhoopt worden afgewezen voor je aanvullende verzekering, dan kun je kijken of je ergens anders wel terecht kunt. Ieder jaar kan het basispakket veranderen. Zorgverzekeraars bepalen niet zelf welke zorg er wordt opgenomen in een basisverzekering, dat doet de overheid.

Op 12 november wordt bekend gemaakt welke zorg er in het nieuwe jaar wordt opgenomen in het basispakket en wat de premies gaan worden. Vanaf dat moment kun je op deze website ook diverse zorgverzekeringen vergelijken voor het nieuwe jaar. Je hebt dan tot 31 december de tijd om je nieuwe zorgverzekering af te sluiten voor het komende jaar. Je oude zorgverzekering wordt dan automatisch stopgezet door je nieuwe zorgverzekeraar.

Heb je meer tijd nodig om een keuze te maken? Dan kun je tot 1 februari in het nieuwe jaar een zorgverzekering afsluiten. Je dient dan zelf je oude zorgverzekering op te zeggen. Je nieuwe verzekering gaat dan met terugwerkende kracht in.

De beste zorgverzekering afsluiten

Wat voor jou de beste zorgverzekering is, is dat niet voor bijvoorbeeld je partner, je buurman of je kind. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de zorg die jij nodig hebt of die jij nodig denkt te hebben in het nieuwe jaar. Op basis daarvan kun je een keuze gaan maken tussen een basisverzekering of een aanvullende verzekering.

Diverse zorgverzekeraars hebben andere dekkingen opgenomen in het pakket. Lees daarom goed wat er allemaal wordt vergoed en wat niet. Zo kun je kijken of deze zorgverzekering goed past bij jou of niet. Door de zorgvergelijker op deze website te gebruiken zie je het aanbod dat aansluit op jouw wensen. Hierdoor wordt het al makkelijker om een goede keuze te maken. Je kunt dan zelf bepalen of je een zorgverzekering afsluit op basis van de kosten die je betaalt voor je zorgverzekering of de dekking van het pakket. Je vult wat gegevens in en beantwoord een aantal vragen. Op basis van jouw antwoorden kan er een selectie worden gemaakt van de zorgverzekeringen die hier goed bij aansluiten.

Jouw zorgbehoeften kunnen ook ieder jaar veranderen. Daarom is het goed om aan het einde van het jaar te kijken of jouw zorgverzekering nog wel bij jou past. Gaan er in het nieuwe jaar wat dingen veranderen? Dan is het verstandig om te kijken of je ergens anders een betere zorgverzekering kunt afsluiten. Wij bij Kiesmakkelijk verdiepen ons daar graag in.

De beste zorgverzekeraar

Naast dat je de keuze hebt uit diverse verzekeringen, is het ook goed om te kijken naar de zorgverzekeraar. Zo kun je klantbeoordelingen lezen en zien welk cijfer de zorgverzekeraar krijgt. Vind je bijvoorbeeld een goede klantenservice erg belangrijk? Dan kun je direct zien of jouw zorgverzekeraar hier een goede beoordeling voor heeft gekregen.

Ook het afhandelen van declaraties of diverse informatievoorzieningen kunnen van belang zijn. Dit kan erg verschillen per zorgverzekeraar. Kijk daarom niet alleen naar de zorgverzekering, maar ook naar de zorgverzekeraar, voordat je jouw nieuwe zorgverzekering gaat afsluiten. Ook hiervoor kun je de zorgvergelijker van Kiesmakkelijk gebruiken.

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar

Sommige mensen zitten al jaren bij dezelfde zorgverzekeraar. Dat is niet erg, als je tevreden bent met je huidige zorgverzekering. Toch kan het interessant zijn om te kijken of je ergens anders een betere of goedkopere zorgverzekering kunt afsluiten. Hiermee kun je flink besparen op je zorgverzekering. Dit kan in een jaar wel oplopen tot honderd euro. Het is dan natuurlijk zonde om dat geld te laten liggen.

Het overstappen van zorgverzekering is zo gedaan. Je dient een aantal gegevens in te vullen de rest wordt automatisch voor je geregeld. Je huidige zorgverzekering wordt voor je stopgezet en de nieuwe verzekering gaat automatisch in. Met deze simpele handeling kun je flink besparen. Ook wanneer je huidige zorgverzekering niet meer bij je past of wanneer je meer zorg verwacht te gaan gebruiken, is het verstandig om Kiesmakkelijk te laten onderzoeken of je een andere zorgverzekering kunt vinden die beter bij jouw situatie past.

Wanneer overstappen van zorgverzekering

Aan het einde van het jaar worden de premies van het nieuwe jaar bekend gemaakt. Je krijgt dan te zien wat je in het nieuwe jaar gaat betalen voor je huidige zorgverzekering. Gaat het bedrag ineens omhoog of ben je niet meer tevreden over je huidige zorgverzekering? Dan is het tijd om te kijken wat je kwijt bent bij een andere zorgverzekeraar.

Door onze zorgvergelijker te gebruiken zie je direct wat de zorgpremies zijn bij andere zorgverzekeringen. Deze prijzen kunnen flink van elkaar verschillen. Je kunt er dan voor kiezen om over te stappen op je nieuwe zorgverzekering. Je hebt tot 31 december de tijd om over te stappen. In het nieuwe jaar ben je goed verzekerd en betaal je nooit te veel voor jouw zorgverzekering. Daar ben je met Kiesmakkelijk van verzekerd.

Besparen op jouw zorgverzekering

Hoewel een zorgverzekering verplicht is voor iedereen vanaf 18 jaar, wil je niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Het is dan goed om te kijken waar je zou kunnen besparen. Maak je weinig gebruik van de zorg? Dan kun je ervoor kiezen om een basisverzekering af te sluiten met de laagste zorgpremie. Om dit bedrag nog verder omlaag te halen, kun je vrijwillig je eigen risico verhogen tot € 885,-. Hiermee krijg jij een korting op je premie, waardoor je maandelijkse kosten voor je zorgverzekering omlaag gaan.

Kies je voor een aanvullende verzekering? Dan betaal je iedere maand iets meer. Het is dan verstandig om te kijken of je deze aanvullende verzekering wel nodig hebt. Een groot deel van de Nederlands is oververzekerd. Zij betalen iedere maand veel voor hun zorgverzekering, zonder dat ze hier gebruik van maken. Om geld te besparen op je zorgverzekering is het verstandig om te kijken welke zorg je in het nieuwe jaar nodig denkt te hebben. Op basis hiervan kun je dan jouw nieuwe zorgverzekering kiezen en zo geld besparen op jouw zorgverzekering.