Zorgvergelijker 2024

 

Overstappen naar een andere zorgverzekeraar kan soms lonen. Voor sommigen klinkt dit als een tijdrovende klus, maar dat is het niet. Door onze zorgvergelijker te gebruiken, kun je direct het aanbod zien van verschillende zorgverzekeraars en zie je waar je kunt besparen. Veranderen je zorgbehoeften in het nieuwe jaar? Dan is het ook aan te raden om over te stappen van zorgverzekering. Het kan dan zijn dat je huidige zorgverzekering niet meer goed aansluit bij jouw behoeften.

Door enkel wat gegevens in te vullen en jouw wensen bij Kiesmakkelijk aan te geven, zie je overzichtelijk uit welke zorgverzekeringen je kunt kiezen. Hierbij selecteer je wat voor jou belangrijk is om zo de keuze te maken voor jouw nieuwe zorgverzekering. Het overstappen naar een nieuwe zorgverzekering is ook zo geregeld. In veel gevallen dien je enkel een formulier in te vullen. De rest wordt dan vanzelf geregeld. Jij krijgt een bericht van je nieuwe zorgverzekeraar en je oude zorgverzekering wordt automatisch stopgezet.

De zorgvergelijker instellen

Bij het afsluiten van een zorgverzekering is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat jij belangrijk vindt. Wil jij bijvoorbeeld een vrije zorgkeuze? Dan kun je hierop selecteren. Zo kun je terecht bij ieder ziekenhuis. Vind je juist een aanvullende dekking erg belangrijk? Dan kun je hier ook op zoeken. Het is belangrijk dat je zorgverzekering goed bij je past. Gebruik daarom deze zorgvergelijker. Deze zoekt specifiek op zorgverzekeringen met de eisen die jij hebt doorgegeven. Het uitzoeken van een nieuwe zorgverzekering is dan zo geregeld. Ook wanneer je tevreden bent met je huidige zorgverzekering, kan het altijd interessant zijn om verder te kijken naar andere verzekeringen. Dit komt doordat de zorgpremies ieder jaar weer veranderen.

Door diverse zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken op Kiesmakkelijk, zie je direct of je ergens anders geld kunt besparen op jouw zorgverzekering. Hierbij kun je kijken naar zowel de prijs als naar dekking. Zie je ergens anders een betere deal? Dan kun je tot en met 31 december nog overstappen naar een andere zorgverzekeraar.

Welke gegevens zijn nodig voor een vergelijking?

Bij het zorgverzekering vergelijken zijn een aantal gegevens nodig, waaronder: je postcode, je geboortedatum en je geslacht. De reden dat je je geslacht dient op te geven voor een vergelijking van zorgverzekeringen, is omdat sommige dekkingen zijn gericht op het vrouwelijke geslacht. Denk hierbij aan zwangerschapscursussen, kraamzorg of een eigen bijdrage voor een bevalling in het ziekenhuis. Ook kan je leeftijd invloed hebben op de polisvoorwaarden en de premie van de zorgverzekering. De reden dat je je postcode op dient te geven, is omdat er zo kan worden gekeken naar de zorgverleners die bij jou in de buurt zitten. Zo zie je op deze website direct waar jij terecht kunt en waar de zorgkosten volledig worden vergoed.

Waarom overstappen van zorgverzekering

Er zijn een aantal voordelen waarom je zou kiezen voor een overstap naar een andere zorgverzekeraar. Zo kan het zijn dat je ergens anders voordeliger uit bent of dat je zorgbehoeften in het nieuwe jaar gaan veranderen. Dit kan voorkomen bij ziekte of bij een zwangerschap. Je kunt dan de zorgvergelijker op deze website gebruiken om te kijken of je ergens anders een betere dekking kunt krijgen. Ieder jaar in november worden de nieuwe zorgpremies bekend gemaakt van het nieuwe jaar. Je kunt dan al beginnen met vergelijken van zorgverzekeraars. Tot 31 december heb je dan de tijd om over te stappen.

Je kunt dan direct zien wat je in het nieuwe jaar gaat betalen bij je huidige zorgverzekeraar en wat je zal gaan betalen bij een andere aanbieder. Op basis daarvan kun je een keuze maken tussen diverse zorgverzekeraars. Heb je klachten over je huidige zorgverzekeraar? Dan kun je deze kans grijpen om over te stappen op een andere zorgverzekeraar. Er zijn ook andere redenen waarom mensen overstappen op een andere zorgverzekeraar. Hierbij kun je denken bij een scheiding of wanneer iemand 18 jaar is geworden. Het kan dan lastig zijn om een keuze te maken tussen het ruime aanbod. Een zorgvergelijker kan je hierbij helpen en geeft je overzichtelijk alle resultaten. Nu kun je op jouw gemak kijken welke zorgverzekeraar het beste aansluit bij jouw wensen.

Gebruik filters voor betere resultaten

Wanneer je de zorgvergelijker van Kiesmakkelijk gebruikt, kun je gebruik maken van filters. Hier kun je bijvoorbeeld aangeven of je een basisverzekering wilt afsluiten of dat je liever kiest voor een aanvullende verzekering. Kies je voor een basisverzekering? Dan heb je de keuze uit natura, restitutie of een combinatie. Ook de vergoedingen en het eigen risico spelen een belangrijke rol. Loop je bij een ziekenhuis of een fysiotherapeut? Dan kun je deze ook selecteren. Je ziet dan direct welke zorgverzekeraars hierop aansluiten.

Wanneer je alle filters hebt aangevinkt krijg je een overzicht van alle zorgverzekeraars. Je kunt nu een zorgverzekering kiezen op basis van premie. In veel gevallen zie je de goedkoopste verzekeringen bovenaan staan en de duurdere onderaan. Hierbij heb je de keuze om de kosten in te zien die je gaat betalen per maand of per jaar. Wanneer je meer wilt weten over de zorgverzekering kun je vaak meer informatie verkrijgen. Je ziet dan alle dekkingen en vergoedingen die horen bij deze zorgverzekering.

Een zorgverzekeraar die past bij jouw wensen

Het is goed om te weten dat de meeste zorgvergelijkers, zo ook Kiesmakkelijk, 100% onafhankelijk zijn. Je krijgt dus een overzicht van de beste zorgverzekeraars en zorgverzekeringen van Nederland op basis van jouw wensen. Hierbij worden er dus geen zorgverzekeraars voorgetrokken die een deal hebben gesloten. Alle informatie is transparantie en sluit aan op de informatie die jij hebt doorgegeven. Zo kun jij een weloverwogen keuze maken voor een zorgverzekeraar die aansluit bij jouw wensen en budget.

Bespaar jezelf een hoop tijd met onze zorgvergelijker

Alle zorgverzekeraars en zorgverzekeringen uitzoeken kost enorm veel tijd. Daarom is het aan te raden om gebruik te maken van de zorgvergelijker op de website van Kiesmakkelijk. Door enkele gegevens in te vullen kan er een selectie worden gemaakt van diverse zorgverzekeringen die het beste aansluiten bij jouw situatie. Je kunt dan zelf een zorgverzekeraar selecteren die jou aanspreekt. Door ieder jaar onze zorgvergelijker te gebruiken, zie je direct waar je kunt besparen of waar je meer voordelen kunt halen uit je zorgverzekering. Premies veranderen ieder jaar en daarom is het goed om ieder jaar ook de veranderingen in de gaten te houden. Zo betaal je nooit te veel voor jouw zorgverzekering. Ook wanneer de situatie veranderd is het interessant om over te stappen op een andere zorgverzekering.

Met een zorgvergelijker zie je direct wat er wordt vergoed bij welke zorgverzekeraar. Hierin kies je zelf een basisverzekering of een aanvullende verzekering. Ook selecteer je het eigen risico dat je wilt betalen en bij welke zorgverleners je terecht wilt komen. Op basis daarvan kun je een keuze maken voor een nieuwe zorgverzekeraar. Na het maken van je keuze heb je 14 dagen bedenktijd. Na die tijd zit je voor een jaar vast aan je nieuwe zorgverzekering. Sluit je tijdig je nieuwe zorgverzekering af? Dan wordt alles voor je geregeld en hoef jij niks meer te doen. Je oude zorgverzekering wordt ook automatisch voor je stopgezet. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd en moeite en weet je zeker dat je het nieuwe jaar weer goed verzekerd tegemoet gaat.