Zorgpremie 2024: vergelijk eenvoudig met Kiesmakkelijk

Iedereen die een zorgverzekering afsluit betaalt zorgpremie. De zorgpremie is het bedrag dat je iedere maand betaalt voor je zorgverzekering. Vrijwel iedereen die in Nederland woont en die ouder is dan 18 jaar dient een zorgverzekering af te sluiten. Hiermee betaal je dus ook zorgpremie. Er zijn een aantal uitzonderingen van mensen die geen zorgverzekering hoeven af te sluiten. Voor merendeel van de Nederlanders ben je verplicht om dit wel af te sluiten en betaal je dus premie. Bij het afsluiten van je zorgverzekering heb je de keuze om de premie iedere maand te betalen of je kunt het vooraf voor het hele jaar betalen. In veel gevallen krijg je hier een korting op het totaalbedrag. Wat de premie gaat zijn hoor je aan het einde van het jaar daarvoor. Dan worden de premies van alle zorgverzekeraars bekend gemaakt. Je kunt op de website van Kiesmakkelijk dan diverse zorgverzekeringen met elkaar vergelijken om te kijken waar je het minste premie hoeft te betalen.


De kosten van zorgpremies

In 2023 is er een stijging te zien van de zorgpremie. De kans is aanwezig dat deze premies in 2024 weer gaan stijgen, gelijk blijven of zullen dalen. Dit wordt aan het einde van 2023 bekend gemaakt. Je kunt er dan voor kiezen om diverse verzekeringen met elkaar te vergelijken. Je ziet dan wat je gaat betalen bij je huidige zorgverzekering in het nieuwe jaar en wat je gaat betalen bij een andere zorgverzekeraar. In 2023 is er een stijging te zien van gemiddeld €10,27 per maand.

Op Prinsjesdag werd er een stijging van €11 euro verwacht. Deze getallen liggen dus redelijk in lijn met elkaar. Je kunt een vergelijking zien dat de zorgpremie van verschillende jaren. Zo zie je direct wat je meer of minder gaat betalen in het nieuwe jaar. De kosten van de zorgpremie wordt ieder jaar bepaald voor de overheid. Wanneer je zorgverzekering vergelijken gaat en bij de betreffende verzekeraar afsluit, gelden de kosten van de premie voor dat jaar. Wanneer het jaar voorbij is, gelden er dus nieuwe tarieven voor de zorgpremie. Deze kunnen stijgen of dalen.

Tegen het einde van het jaar krijg je vaak bericht van je huidige zorgverzekering over de nieuwe zorgpremie. Je ziet dan direct of je meer gaat betalen in het nieuwe jaar. Dit is dan ook het moment waarop je kunt kijken hoeveel je kwijt bent bij andere zorgverzekeraars. Vergelijk dit eenvoudig bij Kiesmakkelijk. Je kunt dan de keuze maken om over te stappen van zorgverzekeraar.

Zelf je zorgpremie berekenen

Ben je benieuwd wat jij gaat betalen aan zorgpremie? Dan kun je alvast een berekening maken of laten maken. Het bedrag van je zorgpremie hangt van een aantal factoren af. Hoe meer eigen risico je gaat betalen, hoe lager het bedrag uitkomst dat je per maand betaalt. Ook is een basisverzekering goedkoper dan een aanvullende verzekering. Door je gegevens in te vullen en diverse zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, zie je direct wat je kwijt bent aan zorgpremie bij andere zorgverzekeraars.

Soms kan het verschil oplopen tot honderden euro’s per jaar. Dan kan het interessant zijn om over te stappen op een andere zorgverzekeraar. Het loont daarom om aan het einde van het jaar te kijken wat de verwachte kosten gaan zijn. Door de vergelijker van Kiesmakkelijk te gebruiken kun je direct zien wat je zou kunnen besparen bij een andere zorgverzekeraar.

Bespaar jezelf een hoop tijd

Er zijn veel zorgverzekeraars in Nederland. Ze hebben allemaal diverse zorgverzekeringen. Het is een tijdrovende klus om al deze verzekeringen met elkaar te vergelijken. Alle verzekeraars hebben ook nog eens een andere premie, een andere dekking en andere voorwaarden. Het is logisch dat je hier niet de tijd voor wilt vrijmaken om dit allemaal uit te zoeken. Daarom kun je gebruik maken van de zorgvergelijker 2024 op deze website. Door jouw informatie in te vullen bieden wij jou een overzicht aan van alle zorgverzekeraars die hierbij aansluiten. Je ziet dan direct hoeveel zorgpremie je per zorgverzekeraar betaalt voor je zorgverzekering. Hierin geef je aan wat voor soort zorgverzekering je wilt afsluiten. Je ziet direct of je kunt besparen op je zorgverzekering en of het interessant is om over te stappen.

Door onze zorgvergelijker te gebruiken kun je jezelf een hoop tijd besparen. Doordat een zorgvergelijker werkt met onafhankelijke zorgverzekeraars, krijg je het beste aanbod op basis van jouw wensen. Er worden dus geen zorgverzekeraars voorgetrokken.

De kosten van je zorgpremie

Iedereen in Nederland dient een zorgverzekering af te sluiten. Je betaalt hier maandelijks of jaarlijks een bedrag voor. Sommige mensen hebben meer zorg nodig dan andere. Zij kunnen een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Ga je bijvoorbeeld naar de fysiotherapeut of wil je een tandartsverzekering afsluiten? Dan betaal je hier meer voor. Je kunt, voordat je een zorgverzekering afsluit, goed kijken wat er allemaal wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Heb je hier voldoende aan? Dan zijn de kosten voor jou wat lager.

Mocht je dan toch extra zorg nodig hebben, dan kun je hiervoor betalen. Je kunt ervoor kiezen om je eigen risico omhoog te halen. Hoe hoger je eigen risico, hoe minder zorgpremie je per maand of per jaar betaalt. Mocht je extra zorg nodig hebben, dan betaal je hier vaak zelf voor. Heb je vrijwel nooit zorg nodig, dan kan dit een interessante keuze zijn. Heb je meer zorg nodig, dan kies je voor een aanvullende verzekering. Zo wordt er meer vergoed en ben je minder geld kwijt aan zorgkosten.

Een zorgverzekering die bij jou past

Het is erg belangrijk dat je kiest voor een zorgverzekering die aansluit bij jouw wensen. Zo weet je zeker dat je goed bent verzekerd voor de zorg die je nodig hebt. Aan het einde van ieder jaar worden de zorgpremies bekend gemaakt voor het nieuwe jaar. Je ziet dan direct wat de premie gaat worden bij je huidige zorgverzekeraar. In sommige gevallen kan dit bedrag flink omhooggaan.

Wil je kijken of je ergens anders meer kunt besparen? Dan gebruik je de zorgvergelijker van Kiesmakkelijk. Zo kun je zien waar je dezelfde verzekering kunt afsluiten tegen een lagere prijs. Ieder jaar kan de zorgpremie weer veranderen. Daarom loont het vaak om tegen het einde van het jaar weer een vergelijking te maken. Je mag ieder jaar overstappen van zorgverzekeraar als je dat zou willen. Na het afsluiten van je nieuwe zorgverzekering, betaal je de premie die hoort bij jouw nieuwe zorgverzekeraar. Jouw oude zorgverzekering wordt stopgezet door de nieuwe zorgverzekeraar. Zo heb jij hier geen omkijken naar. Zorg er wel voor dat je voor 31 december opstapt.

De zorgpremies voor het nieuwe jaar

Ben jij benieuwd wat de zorgpremie gaat worden voor het nieuwe jaar? Dan krijg je hier tegen het einde van het jaar een bericht over. Voor sommige zal er weinig veranderen en voor andere weer veel. Wil je niet voor verrassingen komen te staan? Dan kun je deze berichten goed in de gaten houden. Rond november worden de nieuwe premies bekend gemaakt. Wanneer de zorgpremies bekend zijn van het nieuwe jaar, kun je direct de zorgvergelijker op deze website gebruiken om te kijken wat je zou betalen bij een andere zorgverzekeraar. Je hebt dan tot 31 december de tijd voor overstappen zorgverzekering.