Goedkoopste zorgverzekering: Kiesmakkelijk vergelijkt

Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Dan kun je diverse zorgverzekeringen handig met elkaar vergelijken op de website van Kiesmakkelijk. Door jouw gegevens in te vullen zie je direct de goedkoopste optie bovenaan staan, wanneer je een zorgvergelijker gebruikt. Ieder jaar kan de goedkoopste zorgverzekering weer verschillen. Daarom is het altijd handig om aan het einde van het jaar te kijken waar je de goedkoopste verzekering kunt afsluiten.

Er zijn meerdere manieren hoe je de verzekering zo goedkoop mogelijk kunt maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een basisverzekering zonder aanvullende verzekering. Ook kan je vrijwillig je eigen risico omhoog zetten om zo per maand minder kwijt te zijn aan je zorgverzekering. Houd hierbij wel rekening met jouw zorgbehoefte. Maak je weinig gebruik van de zorg uit je basispakket? Dan kun je jouw eigen risico veilig verhogen. Maak je juist veel gebruik van zorg? Dan kan het verstandiger zijn om je eigen risico lager te houden of te kiezen voor een aanvullende verzekering. Hiermee kun je uiteindelijk weer meer kosten besparen.

Hoe vind je de goedkoopste zorgverzekering

Ook in het nieuwe jaar wil je natuurlijk niet te veel betalen voor je zorgverzekering. Je gaat dan op zoek naar de goedkoopste optie. Pas rond 12 november wordt er bekend gemaakt wat de nieuwe premies gaan worden. Je kunt dan beginnen met diverse zorgverzekeraars en verzekeringen te vergelijken met elkaar. Je ziet dan ook meteen waar je het goedkoopst uit bent.

Zelf heb je ook invloed op het bedrag dat je per maand betaalt. Kies je bijvoorbeeld voor een basisverzekering? Dan betaal je minder dan wanneer je kiest voor een aanvullende verzekering. Ook heb je de keuze uit diverse opties. Hier betaal je ook weer meer voor. Kijk dus goed naar jouw situatie en welke zorg jij nodig hebt. Aan de hand daarvan kun je hier een passende zorgverzekering voor uitkiezen, die ook nog eens goedkoop is.

Met de zorgvergelijker 2024 van Kiesmakkelijk zie je direct wat je per maand aan premie betaalt bij diverse zorgverzekeraars. Je kunt dan zelf de keuze maken bij wie je je wilt laten verzekeren. Ons advies is geheel vrijblijvend.

Wie bepaalt het bedrag van de premie

Ieder jaar wordt de dekking van het basispakket door de overheid bepaald. Het is vervolgens aan de zorgverzekeraars welke premie voor dit basispakket betaalt gaat worden. Doordat zorgverzekeraars dit zelf mogen bepalen, ontstaat er een verschil in zorgpremie voor de basisverzekering. Je kunt diverse zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en zie waar je het goedkoopst uit bent. Daarnaast is het ook verstandig om te kijken wat er allemaal wordt vergoed. Dit kan ook verschillen per zorgverzekering.

Wanneer je weinig gebruik maakt van zorg kun je vrijwillig je eigen risico verhogen. Het maximale bedrag voor eigen risico is € 885,-. Hoe hoger jouw eigen risico, hoe minder zorgpremie je per maand betaald aan je zorgverzekeraar. Het nadeel hiervan is wel dat je veel uit eigen zak moet betalen, wanneer je wel zorg nodig hebt. Het verplichte eigen risico in 2023 ligt op de € 385,-.

Verwacht je veel zorg uit de basisverzekering te gebruiken? Dan is het verstandig om je eigen risico laag te houden. Zo hoef je zelf minder te betalen voor de zorgkosten. Hiermee gaat het bedrag van de zorgpremie wel iets omhoog. Je kunt dan zelf de keuze maken wat voor jouw situatie passend is. Van Kiesmakkelijk bieden wij alleen de informatie aan op basis waarvan jij daadwerkelijk een weloverwogen keuze kan maken.

Goedkoopste verzekering die aansluit bij jouw behoeften

Het is belangrijk dat je kijkt naar jouw situatie voordat je een zorgverzekering afsluit. Heb jij veel zorg nodig, maar kies je voor de goedkoopste zorgverzekering, dan kun je alsnog duur uit zijn. Een aanvullende verzekering kan dan beter bij jou passen. Per maand betaal je hier iets meer voor, maar je bent dan ook beter verzekerd. De kosten die je maakt worden dan voor een deel, of helemaal vergoed. Je kunt daarom van tevoren een inschatting maken van de zorg die je nodig denkt te hebben in het nieuwe jaar. Op basis daarvan, kun je kijken wat de kosten zijn van deze zorg en of je deze beter zelf kunt betalen of dat het voordeliger is om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Denk je veel tandartskosten te gaan maken of loop je bij de fysiotherapeut? Dan kan een aanvullende verzekering voordeliger zijn.

De goedkoopste zorgverzekering is niet altijd de beste

Natuurlijk wil niemand te veel betalen voor zijn zorgverzekering. Zeker wanneer je niet vaak gebruik maakt van zorg, wil je de kosten laag houden. Het is hierbij wel goed om te bedenken dat de zorgkosten hoog kunnen oplopen op het moment dat je wel zorg nodig hebt. Zeker wanneer je kiest voor een basisverzekering met een hoog eigen risico. Daarbij is het wel goed om te onthouden dat je gezondheid van groot belang is. Wanneer jij niet gezond bent kun je ook niet werken of gaat het plezier in het leven omlaag. Daarom kan het nooit kwaad om je goed te verzekeren tegen eventuele zorgkosten.

Wil je toch graag kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering? Dan is het verstandig om geld achter de hand te hebben voor het geval je wel voor hoge zorgkosten komt te staan. Je kunt kijken naar jouw situatie en wat jij nodig hebt aan zorg. Of dit nu een basisverzekering is of een aanvullende verzekering. Vervolgens kun je deze verzekeringen op onze website eenvoudig met elkaar vergelijken. Zo kun je een verzekering afsluiten die past bij jouw behoeften en wensen en kies je ook direct de goedkoopste verzekering die hierbij aansluit. Zo betaal je nooit meer dan nodig is voor jouw zorgverzekering.

Waar let je op bij een zorgverzekering

Veel mensen kiezen een zorgverzekering op basis van de prijs. Zeker wanneer je weinig gebruik maakt van de zorg uit je basisverzekering is dit een logische keuze. Door je eigen risico vrijwillig te verhogen, ben je per maand het goedkoopste uit. Je krijgt dan een korting op je zorgpremie. In sommige gevallen krijg je nog meer korting, wanneer je het gehele bedrag aan zorgpremie in één keer betaald. Veel mensen kiezen ervoor om zorgpremie per maand te betalen.

Maak je juist veel gebruik van zorg? Dan is het verstandig om te kiezen voor een aanvullende verzekering. Hier betaal je iedere maand iets meer voor, maar je bent dan ook beter verzekerd tegen zorgkosten. Wanneer je zorgverzekeringen gaat vergelijken is het dus belangrijk dat je goed let op wat jij nodig hebt. Hier kun je dan een passende zorgverzekering bij uitzoeken.

Door de zorgvergelijker van Kiesmakkelijk te gebruiken, of eigenlijk door Kiesmakkelijk voor jou mogelijkheden te laten vergelijken, kun je ook de goedkoopste verzekering afsluiten. Let hierbij goed op wat er allemaal wordt vergoed en wat de dekking is. Alleen zo kun je zien of de zorgverzekering bij jou past.

Aanvullende opties op je basisverzekering

Veel mensen sluiten een tandartsverzekering af, terwijl ze bijna nooit een gaatje hebben. Je betaalt iedere maand een hoog bedrag voor deze verzekering. Wanneer je kijkt naar de kosten van het vullen van een gaatje, het trekken van een kies of een verdoving, liggen deze kosten redelijk laag. Daarom is het soms voordeliger om deze kosten zelf te betalen, dan wanneer je kiest voor een tandartsverzekering.

Hetzelfde geld voor een fysiotherapeut. Heb je maar 4 behandelingen nodig? Dan is dit in veel gevallen goedkoper dan wanneer je je aanvullend laat verzekeren. Maak daarom van tevoren een berekening om te zien of je goedkoper uit bent door je zorg zelf te betalen of dat je beter een aanvullende verzekering kunt afsluiten.