Zorgverzekeringen vergelijken

Laat ons het moeilijke werk doen en vergelijk eenvoudig alle zorgverzekeringen afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

  • Écht onafhankelijk vergelijken
  • Bespaar tot honderden euro’s
  • Met een gerust hart een keuze maken
wij het gedoe, jij de slimste keuze

 

Vanaf 12 november tot en met 31 december, heb je de tijd om over te stappen op een nieuwe zorgverzekering. In die periode kun je alvast kijken wat het aanbod is. Je zal zien dat je de keuze hebt uit meer dan 50 verschillende verzekeraars. Door de zorgvergelijker 2024 te gebruiken wordt het maken van een keuze voor een goede zorgverzekering makkelijker. Je vult een aantal gegevens in en kijkt wat voor jouw situatie van belang is. Vervolgens krijg je een aantal opties met actuele voorwaarden voorgelegd waar je uit kunt kiezen.

Waarom overstappen van zorgverzekering?

Er zijn meerdere redenen waarom je zou overstappen van zorgverzekering. Misschien ben je niet tevreden over de klantenservice bij je huidige verzekering of misschien kun je wel heel veel geld besparen bij een andere verzekeraar. Ook kan het zijn dat jouw situatie het komende jaar gaat veranderen. Verwacht je meer zorg nodig te hebben of wil je jouw basisverzekering uitbreiden met een aanvullende verzekering? Dan is het goed om diverse zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken. Je ziet direct wat je per maand gaat betalen aan je zorgverzekering en wat er in het pakket zit. Na het afsluiten van je nieuwe zorgverzekering, heb je 14 dagen bedenktijd. In die periode kun je alles even goed nalezen en kijken of je nieuwe zorgverzekering echt goed bij je past.

Sluit je jouw nieuwe zorgverzekering voor 31 december af, dan wordt jouw huidige zorgverzekering automatisch stopgezet. Sluit je een zorgverzekering af na die tijd? Dan dien je jouw huidige zorgverzekering zelf op te zeggen. Vanaf 12 november kun je diverse zorgverzekeringen met elkaar vergelijken. Daarvoor ben je op deze website van Kiesmakkelijk aan het juiste adres. Je hebt dan tot 31 december om een keuze te maken.

Hoe kies je eigenlijk de beste zorgverzekering?

Omdat iedereen andere zorgbehoefte heeft, is de beste zorgverzekering ook anders voor iedereen. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar je huidige situatie. Heb je veel zorg nodig? Dan is het aan te raden om te kiezen voor een aanvullende zorgverzekering? Maak je weinig gebruik van de zorg in je basispakket? Dan kun je het maandbedrag omlaag halen door vrijwillig je eigen risico te verhogen.

Met ruim 50 verschillende zorgverzekeraars om uit te kiezen, kan het soms lastig zijn om de juiste keuze te maken. Het is dan aan te raden om een zorgvergelijker zoals Kiesmakkelijk te gebruiken. Deze vergelijker zet alle keuzes voor jou op een rijtje, waardoor jij inzicht krijgt in de mogelijkheden. Het is goed om te weten dat onze zorgvergelijker onafhankelijk is. Hierbij worden bepaalde zorgverzekeraars dus niet voorgetrokken. Je krijgt echt en oprecht advies op basis van jouw wensen.

Naast dat er veel zorgverzekeraars zijn, is er ook veel keuze in pakketten, dekkingen en verschillende zorgpremies van elkaar. In Nederland dien je minimaal een basisverzekering af te sluiten. Hierbij kun je kiezen voor een studentenpakket, een pakket speciaal voor vrouwen of juist voor senioren. Kijk naar de zorg die je het komende jaar denkt te gaan gebruiken en sluit hier je nieuwe zorgverzekering op aan.

Wat is de beste zorgverzekering voor jouw situatie?

In Nederland is iedereen, vanaf 18 jaar, verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Per maand betaal je hier een premie voor. Bij een basisverzekering heb je de keuze uit een combinatiepolis, een restitutiepolis of een naturapolis. Het verschil zit hem in de premie en de vergoedingen die je krijgt van de zorgverzekeraar. Diverse zorgverzekeraars hebben afspraken gemaakt met zorgverleners. De ene zorgverzekeraar vergoed bepaalde behandelingen wel en de ander weer niet. Je kunt deze opties op de website van Kiesmakkelijk met elkaar vergelijken om te zien waar je het voordeligst uit bent. Hierbij kijk je naar de zorg die je nodig denkt te hebben.

Onder de 18 jaar ben je meeverzekerd met één van je ouders. Na je 18e dien je zelf een zorgverzekering af te sluiten. Vaak wordt er dan gekozen voor een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering. Wanneer je jong bent heb je vaak minder zorg nodig. Je kunt er dan voor kiezen om een basisverzekering af te sluiten met een vrijwillig hoger eigen risico. Hierdoor gaat het bedrag per maand naar beneden wat je betaalt voor je zorgverzekering. Wanneer je wel zorgkosten maakt, is het goed om te weten dat je een groot deel van deze kosten zelf moet betalen. Houd dus geld achter de hand voor deze onverwachte kosten.

Heb je een aanvullende verzekering nodig?

In Nederland zijn veel mensen oververzekerd. Dat houdt in dat zij weinig zorgkosten maken, maar wel veel betalen voor hun zorgverzekering. Om dit te voorkomen, kun je kijken naar jouw zorgbehoefte. Ga je twee keer per jaar naar de tandarts, maar heb je nooit een gaatje? Dan kan het zijn dat je iedere maand betaalt voor je tandartsverzekering, terwijl je deze kosten er niet uithaalt. Je bent dan duurder uit. Ook wanneer je bij de fysiotherapeut loopt kun je kijken hoeveel behandelingen je per jaar nodig hebt. Deze behandelingen zijn vaak niet zo heel duur. Je kunt dan kijken of je goedkoper uit bent om deze behandelingen zelf te betalen of dat het toch aantrekkelijker is om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten.

Maak je veel gebruik van zorg? Dan zal het zeker lonen om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Daarom is het goed om te kijken naar je situatie en wat er het komende jaar kan gaan veranderen. Ook aanvullende verzekeringen kun je bij Kiesmakkelijk met elkaar vergelijken. Zo kun je direct zien wat er is opgenomen in het pakket en wat je hiervoor extra gaat betalen. Op basis van deze vergelijking kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten die voldoet aan jouw wensen.

Om er zeker van te zijn dat je niet onnodig een aanvullende zorgverzekering afsluit, kun je van tevoren een inschatting maken van de zorg die je denkt nodig te hebben in het nieuwe jaar. Bereken de kosten van deze behandelingen uit en reken dan de kosten uit van een aanvullende verzekering. Je ziet dan direct wat een goedkopere optie is.

Hoe zit dat met het eigen risico?

Wanneer je een zorgverzekering kiezen gaat, dien je zelf het eigen risico aan te geven. Minimaal ligt dit bedrag op € 385. Dat is dan ook het verplichte bedrag. Je kan dit bedrag met tussenstappen van € 100 verhogen naar maximaal € 885,-. Zet jij jouw eigen risico vrijwillig hoog? Dan betaal je minder zorgpremie, maar dien je wel zelf meer te betalen voor zorgkosten die je gaat maken. Hoe lager je eigen risico, hoe hoger de zorgpremie. Je krijgt dan wel meer vergoed van de zorgverzekering. Het verschil tussen een laag en een hoog eigen risico kan wel oplopen tot € 20,- per maand.

Heb je weinig zorg nodig? Dan kun je jouw eigen risico vrijwillig verhogen. Maak je vaker gebruik van zorg of wil je niet ineens een hoop geld uit hoeven te geven bij een onverwachte situatie? Dan kun je het eigen risico op het verplichte bedrag laten staan van € 385,-.

Bespaar nu met Kiesmakkelijk.nl

Bij Kiesmakkelijk.nl geloven we in het helpen van consumenten door middel van transparante informatie en gebruiksvriendelijke tools. Onze zorgvergelijker 2024 staat klaar om je te helpen de beste beslissing te nemen voor je zorgverzekering en tegelijkertijd bij te dragen aan besparingen op je zorgpremie.