Uitvaartverzekering vergelijken

Vergelijk binnen een paar minuten alle uitvaartverzekeringen van vrijwel alle verzekeraars. Vergelijk op maat.

  • Écht onafhankelijk vergelijken
  • Bespaar direct op je premie
  • Makkelijk de beste deals vinden
wij het gedoe, jij de slimste keuze

Uitvaartverzekering vergelijken bij Kiesmakkelijk

Bij Kiesmakkelijk.nl geloven we in het helpen van consumenten door middel van transparante informatie en gebruiksvriendelijke tools. Onze uitvaartverzekeringsvergelijker 2024 staat klaar om je te helpen de beste beslissing te nemen voor je uitvaartverzekering en tegelijkertijd bij te dragen aan besparingen op je premie. Daarnaast zijn we een van de weinige vergelijkers die geheel onafhankelijk de vergelijking maken. We hebben geen individuele afspraken met enig verzekeraar.

Hoe wordt de premie van een uitvaartverzekering bepaald?

De premie van een uitvaartverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan:

  1. Leeftijd – Hoe ouder je bent, hoe hoger de premie zal worden. Dit gezien de kans op overlijden hoger is.
  2. Kapitaal – Afhankelijk van de waarde van de verzekering zal de premie stijgen of dalen.
  3. Looptijd – Hoe langer de looptijd van de verzekering, des te lager je premie zal worden.
  4. Meeverzekerde – Bij veel verzekeringen kan je kinderen gratis meeverzekeren. Bij sommige is dit tot 18 jaar, bij anderen tot 21 jaar.

Wat voor uitvaartverzekeringen zijn er?

Het is belangrijk om te weten dat er diverse soorten uitvaartverzekeringen zijn. De belangrijkste type verzekeringen zijn:

  1. Natura Uitvaartverzekering – Dit is een verzekering waarbij er geen geld uitgekeerd zal worden, maar een pakket aan diensten die wordt afgenomen bij de uitvaartverzorger.
  2. Kapitaal Uitvaartverzekering – Hierbij krijgen de nabestaanden het geldbedrag waarvoor je verzekerd bent. Met dit geld kunnen de nabestaanden zelf de uitvaart verzorgen naar wens.
  3. Combinatie verzekering – Ook is het mogelijk de hierboven genoemde verzekeringen te combineren. Waarbij specifieke diensten gedekt zijn en er kapitaal zal worden uitgekeerd.

Hoe uitvaartverzekeringen vergelijken?

Bij ons kan je eenvoudig verschillende verzekeraars vergelijken zodat je een compleet overzicht hebt en vervolgens over kan gaan tot het afsluiten van je nieuwe verzekering bij de verzekeraar. Stel hierboven eenvoudig de vergelijker in, bekijk de vergelijking en bezoek vanuit de vergelijker de beste verzekeraar die bij jou past.

Maximale leeftijd afsluiten uitvaartverzekering

Bij veel verzekeraars geldt een maximale leeftijd bij het afsluiten van een uitvaartverzekering. Bij de meeste verzekeraars is dit tot 75 jaar. Bij een enkele (De Laatste Eer) is dit tot een leeftijd van 80 jaar oud.