Spaarrekening Vergelijken

Wij hebben het saaie werk en het gedoe voor je gedaan. Dan hoef jij alleen nog maar te kiezen.

Wij het gedoe, jij een slimme keuze

Kiesmakkelijk is jouw startpunt om te besparen op vaste lasten of om geld in beweging te zetten. Laat ons alle kleine lettertjes en verschillende aanbieders inventariseren, zodat jij alleen nog jouw bij ons hoeft te kijken welke aanbieder bij je past. Bij Kiesmakkelijk maken we vaste lasten niet leuk, wel makkelijk.

trustpilot
kiesmakkelijk.nl team

Wij hebben hier voor ons bedrijf de Sim Only vergelijkingstool gebruikt. Was gemakkelijk te gebruiken en deed wat het moest doen.

Inge / Ecovoordeel.nl

De vergelijking was gemakkelijk en het indienen bij de energieprovider liep voorspoedig.

M. van Reijn

Altijd vriendelijke geholpen door het team van Kiesmakkelijk. Fijne website en klantenservice wanneer je ze nodig hebt.

Hetty

Veelgestelde vragen over spaarrekeningen

Een spaarrekening en een deposito zijn beide financiële producten die door banken worden aangeboden, maar ze verschillen op verschillende manieren:

 1. Flexibiliteit van opnames:

  • Spaarrekening: Met een spaarrekening kunt u over het algemeen op elk moment geld storten en opnemen, afhankelijk van de voorwaarden van de specifieke bank. Er kunnen beperkingen zijn, zoals een minimum saldo dat moet worden gehandhaafd om rente te verdienen.
  • Deposito: Bij een deposito zet u een bepaald bedrag vast voor een vooraf bepaalde periode, bijvoorbeeld één jaar, drie jaar, of vijf jaar. Tijdens deze periode kunt u meestal geen geld opnemen zonder een boete te betalen of rente te verliezen.
 2. Rentevoet:

  • Spaarrekening: De rente op een spaarrekening kan variabel zijn en kan van tijd tot tijd veranderen, afhankelijk van de rentetarieven op de markt.
  • Deposito: Bij een deposito wordt meestal een vaste rentevoet afgesproken voor de gehele looptijd van het deposito. Dit betekent dat de rente gedurende de looptijd van het deposito niet verandert.
 3. Risico:

  • Spaarrekening: Spaarrekeningen zijn over het algemeen vrij van risico’s omdat ze vaak worden gedekt door depositogarantieschema’s van overheden, die spaartegoeden tot een bepaald bedrag per rekeninghouder beschermen in geval van bankfaillissement.
  • Deposito: Deposito’s worden ook als relatief veilige investeringen beschouwd, maar ze brengen enig risico met zich mee als gevolg van de vastgezette periode. Als u het geld eerder nodig heeft dan de afgesproken termijn, kunt u een boete betalen of rente verliezen.
 4. Doel:

  • Spaarrekening: Spaarrekeningen worden vaak gebruikt voor kortetermijndoelen, zoals het opbouwen van een noodfonds, het sparen voor een vakantie of het kopen van een auto.
  • Deposito: Deposito’s worden vaak gebruikt voor langere termijndoelen, zoals het sparen voor een huis of pensioen, omdat ze een hogere rente kunnen bieden dan spaarrekeningen, vooral voor langere looptijden.

Kortom, het belangrijkste verschil tussen een spaarrekening en een deposito is de flexibiliteit van opnames en de stabiliteit van de rentevoet gedurende de looptijd van het financiële product.

Lees meer over de verschillen tussen spaarrekeningen en spaardeposito’s.

Het kiezen van de juiste spaarbank is niet ingewikkeld, maar vereist wel wat aandacht. De beste spaarbank is per situatie verschillend.

Ga bijvoorbeeld het volgende na:

 • Hoeveel risico ben ik bereid om te nemen? Veranderd mijn leven wanneer ik dit geld verlies? Indien dit zo is, zou een Nederlandse bank uitkomst kunnen bieden vanwege de deposito-garantiestelling tot 100.000 euro. Anders zou een hogere rente bij een bank in het buitenland aantrekkelijk zijn.
 • Hoe lang wil ik mijn geld vastzetten? Hoe langer je het geld vastzet, hoe hoger de rente uitvalt. Dit omdat de bank langer over jouw geld kan bezitten en zo meer rendement kan behalen.
 • Hoeveel geld ben je van plan weg te zetten? Bekijk ook goed hoe het zit met het betalen van belasting over spaargeld in Nederland en andere landen voor je hier een keuze in maakt.

Ga dus goed na hoe je wilt gaan sparen, wat de mogelijkheden zijn en kies op basis daarvan een bank die daar bij past.

Zoals je van ons gewend bent maken we het je makkelijk. Wij zorgen voor een overzicht van verschillende populaire spaarbanken welke beschikbaar zijn voor Nederlandse spaarders. Vervolgens hoef je alleen je eigen situatie hieraan te koppelen.

Kom je er niet uit? We kunnen je altijd helpen. De keuze is aan jou en wij adviseren dan ook niet. Wel kunnen we je helpen met het toelichten van de vergelijking.

Jouw 4 stappen naar de slimste spaarrekening

formulier

Vul gegevens in

Binnen een minuut personaliseer je de uitkomst van de vergelijker op basis van jouw situatie.

vergelijking

Vergelijk eenvoudig

Bekijk de criteria goed en beoordeel welke aanbieder het beste bij jou past.

kiezen

Kies de beste aanbieder

De vergelijking goed bekeken? Klik op de aanbieder die bij je past en begin met afsluiten.

afsluiten

Geniet van jouw voordeel

Sluit het product af en weet dat jij wederom de slimste keuze hebt gemaakt.