Simkaart: dit moet je weten

Als jouw abonnement bijna afgelopen is, kun je overwegen om over te stappen naar een andere provider. Je kunt kiezen voor Sim Only. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een Prepaid SIM-kaart te kopen. Op Kiesmakkelijk.nl kun je het diverse aanbod bewonderen. Bovendien kun je de abonnementen met elkaar vergelijken. Zo vind je de bundel waar je met gemak jarenlang van kunt genieten.

Een Prepaid SIM-kaart kopen

Een voordeel van het kopen van een Prepaid SIM-kaart is dat je zelf kunt bepalen hoeveel geld je erop zet. Uiteindelijk weet je zelf het beste wat je behoefte is. Bovendien kan het voorkomen dat je de ene maand meer gebruik maakt van je telefoon dan de andere maand. Vaak krijg je geen internet bij een Prepaid SIM-kaart. Je kunt gebruik maken van zowel 4G als 5G in combinatie met een Prepaid SIM-kaart. Op het gebied van downloadsnelheid heb je niets te klagen.

Kiezen voor een Sim Only-abonnement

De keuze is groot als je kiest voor een Sim Only-abonnement. Met de filters op deze pagina kun je ervoor zorgen dat je de bundels ziet die aansluiten op jouw wensen. Dat maakt het zoeken een stuk makkelijker. Zo kun je aangeven hoeveel belminuten je wilt hebben. Hetzelfde geldt voor het aantal MB’s. Als je twijfelt hoeveel je nodig hebt, kun je kijken wat je huidige verbruik is. Ook kun je selecteren op prijs, provider én de duur van het contract.

Het meest recente aanbod

Sommige providers hebben een eigen netwerk. Te denken valt bijvoorbeeld aan KPN en Vodafone. Kleine providers hebben meestal geen eigen netwerk. Dat betekent echter niet dat ze geen hoogwaardige kwaliteit leveren. Op deze pagina zie je niet alleen de grote merken, maar ook kleine providers als Simpel en Budget Mobiel. De kleine jongens worden niet over het hoofd gezien.

De beste simkaart vinden

Anno 2023 is het relatief makkelijk om de beste simkaart te vinden. Simkaarten worden namelijk uitvoerig getest. Onder meer de Consumentenbond heeft het er maar druk mee. Twijfel je tussen Sim Only en Prepaid? Er zijn een aantal verschillen:

            ○ Een Prepaid SIM-kaart is handig als je niet zo veel telefoneert.

            ○ Bij een Prepaid SIM-kaart weet je precies waar je aan toe bent.

            ○ Een Sim Only-abonnement afsluiten is verstandig als je veel geld uitgeeft aan bellen.

            ○ Het tarief van een Sim Only-abonnement is bijna altijd lager.

Alleen een simkaart ontvangen

Bij een Sim Only-abonnement ontvang je slechts een simkaart. Misschien heb je al een prima telefoon die je graag zou gebruiken. Op deze manier kun je vele malen goedkoper uit zijn. Dit werkt anders dan bij een Prepaid SIM-kaart. Wist je dat een Sim Only-abonnement geen lening is? Het netwerk van de meeste providers in Nederland is buitengewoon betrouwbaar te noemen.

Het activeren van een nieuwe simkaart

Als je nieuwe simkaart binnen is, kun je je telefoon tevoorschijn halen. De simkaart in de telefoon plaatsen is zo gedaan. Vaak moet je de simkaart nog wel activeren. Het is dan wel zo handig als je je in Nederland begeeft. Overstappen naar een andere provider hoeft niet veel tijd in beslag te nemen. Bovendien kun je vaak je nummer gewoon behouden. Een simkaart activeren doe je veelal via het account dat je hebt aangemaakt bij je nieuwe provider. Soms moet je dit account nog aanmaken. Met een druk op de knop is dit geregeld. Je moet het account bevestigen via de mail. Pas als de simkaart is geactiveerd kun je gebruik maken van je telefoon.

Het automatisch activeren van een nieuwe simkaart

Soms gebeurt het activeren van een simkaart automatisch. Bijvoorbeeld omdat je je nummer hebt behouden. Je hoeft je dan nergens zorgen over te maken. Ook dan neemt het activatieproces slechts weinig tijd in beslag. Soms moet je wel eventjes wachten totdat je gebruik kunt maken van je telefoon. In enkele gevallen is het nodig om de telefoon opnieuw op te starten. Verbinding maken met het netwerk van de provider levert over het algemeen geen problemen op.

Geen bereik … En nu?

Als je je simkaart hebt geactiveerd en nog steeds geen bereik hebt, is dit natuurlijk erg vervelend. Dit kan uiteenlopende oorzaken hebben. Soms volstaat het om de telefoon opnieuw aan te zetten. Soms kun je problemen met de verbinding oplossen via de instellingen van het apparaat. Misschien is de telefoon niet correct ingesteld. In het ergste geval kun je altijd nog de klantenservice van je provider bellen. Dan wordt het probleem in ieder geval opgelost.

Allerlei soorten abonnementen

Als je kiest voor een Sim Only-abonnement, heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een bundel met onbeperkt internet. Je kunt eveneens kiezen voor de mogelijkheid om onbeperkt te bellen. Soms wordt naar deze abonnementen verwezen als unlimited abonnementen. Je hoeft dus niet verbaasd op te kijken als je deze term voorbij ziet komen. Je kunt op deze pagina de zoekfilters zo aanpassen dat je slechts abonnementen te zien krijgt met bijvoorbeeld onbeperkt internet. Deze abonnementen zijn vaak duurder, maar dan heb je ook wat.

Slechts bellen

Als je steevast gebruik maakt van Wi-Fi, kun je overwegen om een abonnement af te sluiten waarmee je slechts kunt bellen. Dit is niet de meest populaire optie, maar dat betekent natuurlijk niet dat het een slecht idee is. Sommige abonnementen zijn elke maand opnieuw opzegbaar. Daar staat een maandprijs tegenover die enigszins hoger ligt. Dit betekent dat je altijd de overstap kunt maken naar andere providers. Zo kun je zo veel mogelijk gebruik maken van acties en kortingen. Ook als je vaak naar het buitenland reist kan dit een goede optie zijn.

Daarom kies je voor Kiesmakkelijk.nl

Kiesmakkelijk.nl maakt het de gebruiker makkelijk om het beste abonnement te vinden. Met een druk op de knop selecteer je aan welke eisen het abonnement moet voldoen. Je kunt selecteren op prijs, type abonnement en provider. Maak jij ook gebruik van Kiesmakkelijk.nl om je nieuwe abonnement af te sluiten?

De voordelen van Kiesmakkelijk.nl
Als je Kiesmakkelijk.nl gebruikt, kun je profiteren van deze voordelen:

            ○ Je kunt op een veilige manier abonnementen afsluiten.

            ○ Het aanbod is 100% actueel.

            ○ De laagste prijs vinden is nog nooit zo makkelijk geweest.

            ○ De vergelijking gebeurt geheel onafhankelijk.

Weet je al ongeveer wat voor abonnement je wilt afsluiten? Of heb je nog geen idee? In beide gevallen kun je meteen aan de slag op Kiesmakkelijk.nl. Zo vind je het abonnement dat het beste bij je past.