kiesmakkelijk.nl > Nieuws > Kassa en Radar over energievergelijkers

Kassa en Radar over energievergelijkers

energievergelijkers

Waar moet je nu volgens programma’s als Radar en Kassa op letten als je energieleveranciers vergelijkt via een energie vergelijker? De consumenten programma’s hebben in het verleden beiden uitgebreid aandacht besteed aan energievergelijkers.

Populariteit van de energievergelijker

Overstappen naar een andere energieleverancier is nu eenmaal een hoop gedoe. Daarom is het gebruiken van een energievergelijker altijd een goed middel om door de bomen het bos te zien. Met een betrouwbare vergelijker krijg je namelijk altijd een onafhankelijk aanbod dat is afgestemd op jouw gebruik en de zorg je ervoor dat je de scherpste deal ontvangt aansluitend op jouw situatie.

Energie vergelijkers zijn online platformen waarmee consumenten verschillende energieplannen en aanbieders kunnen vergelijken om zo de beste deal voor hun behoeften te vinden. Deze vergelijkers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden omdat steeds meer consumenten op zoek zijn naar manieren om geld te besparen op hun energierekening.

Energievergelijkers maken het voor consumenten ook gemakkelijk om van energieleverancier te wisselen. Veel consumenten aarzelen om van leverancier te veranderen omdat ze bang zijn dat het proces te ingewikkeld of te tijdrovend zal zijn. Met een vergelijker gaat het proces echter snel en eenvoudig. Als consument kun je verschillende leverenaciers vergelijken, het contract kiezen dat het beste bij hen past en vervolgens eenvoudig overstappen via de nieuwe leverancier.

Uitzending TrosRadar

Radar neemt de energievergelijkers onder de loep. Op 27 april 2009 besteed het programma aandacht aan energie-aanbieders en toetsen ze de onafhankelijkheid van verschillende vergelijkers. In de aflevering wordt aandacht besteed aan het brede aanbod van energievergelijkers en hoe het aanbod per site kan verschillen. Een woordvoerder van de inmiddels opgeheven Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zegt daarover het volgende:

Dat lijkt in eerste instantie heel verwarrend voor de consument. Vergelijking sites zijn net als gewone winkels. In de ene winkel kan merk A in de aanbieding zijn en in de andere winkel merk B. Daar is helemaal niets mis mee en daar kan de consument van profiteren. Het kan dus goed zijn om meerdere sites te bezoeken – Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)

Bekijk de uitzending hier

Onafhankelijkheid van energie vergelijkers

Geen enkele energieleverancier heeft een direct of indirect belang in de energievergelijker van Kiesmakkelijk.nl. Dus je kunt onafhankelijk energieprijzen vergelijken. Geldt dat voor alle energie vergelijkingssites? Helaas niet. Veel vergelijkers hebben individuele afspraken met leveranciers of plaatsen de leveranciers waar ze hoge commissies krijgen bovenaan in de vergelijker. Daarom steunen we ook de uitspraak van de NMa om goed onderzoek en het aanbod bij meerdere vergelijkingssites te bekijken.

energievergelijkers

Wat betekent dit voor jou?

Gezien niet iedere vergelijker geheel onafhankelijk opereert is het altijd goed om kritisch naar de uitkomsten van een vergelijking te kijken. Wij van Kiesmakkelijk.nl opereren geheel onafhankelijk en hebben geen afspraken met individuele leveranciers, noch doen wij aan enige beïnvloeding van de vergelijking. Bij ons ben je dus zeker van een eerlijke vergelijking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *