kiesmakkelijk.nl > Kassa en Radar over energievergelijkers

Kassa en Radar over energievergelijkers

Waar moet je nu volgens programma’s als Radar en Kassa op letten als je energieleveranciers vergelijkt via een energie vergelijker? De consumenten programma’s hebben in het verleden beiden uitgebreid aandacht besteed aan energievergelijkers.

Populariteit van de energievergelijker

Overstappen naar een andere energieleverancier is nu eenmaal een hoop gedoe. Daarom is het gebruiken van een energievergelijker altijd een goed alternatief. Daarmee krijg je namelijk altijd een onafhankelijk aanbod dat is afgestemd op je gebruik en de beste deal voor je energiecontract.

Energie vergelijkers zijn online tools waarmee consumenten verschillende energieplannen en aanbieders kunnen vergelijken om zo de beste deal voor hun behoeften te vinden. Deze vergelijkers zijn de laatste jaren steeds populairder geworden omdat steeds meer consumenten op zoek zijn naar manieren om geld te besparen op hun energierekening.

Energievergelijkers maken het voor consumenten ook gemakkelijk om van energieplan te wisselen. Veel consumenten aarzelen om van plan te veranderen omdat ze bang zijn dat het proces te ingewikkeld of te tijdrovend zal zijn. Met een vergelijker gaat het proces echter snel en eenvoudig. Als consument kun je verschillende abonnementen vergelijken, het abonnement kiezen dat het beste bij hen past en vervolgens overstappen.

Uitzending TrosRadar

Radar neemt de energievergelijkers onder de loep. Op 27 april 2009 besteed het programma aandacht aan energie-aanbieders en toetsen ze de onafhankelijkheid van verschillende vergelijkers. In de aflevering wordt aandacht besteed aan het brede aanbod van energievergelijkers en hoe het aanbod per site kan verschillen. Een woordvoerder van de inmiddels opgeheven Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) zegt daarover het volgende:

Dat lijkt in eerste instantie heel verwarrend voor de consument. Vergelijking sites zijn net als gewone winkels. In de ene winkel kan merk A in de aanbieding zijn en in de andere winkel merk B. Daar is helemaal niets mis mee en daar kan de consument van profiteren. Het kan dus goed zijn om meerdere sites te bezoeken – Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa)

Bekijk de uitzending hier

Onafhankelijkheid van energie vergelijkers

Geen enkele energieleverancier heeft een direct of indirect belang in de energievergelijker van de kiesmakkelijk.nl. Dus je kunt onafhankelijk energieprijzen vergelijken. Geldt dat voor alle energie vergelijkingssites? Daar kunnen we helaas geen uitspraak over doen. Daarom steunen we ook de uitspraak van de NMa om goed onderzoek en het aanbod bij meerdere vergelijkingssites te bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *