Zakelijke lening
vergelijken

Of je nu een gat moet dichten, een mooie investering wilt doen of een andere reden hebt om een zakelijke lening af te sluiten. afsluiten wil je slim doen en tegen de laagste kosten.

 • Écht onafhankelijk vergelijken
 • Een zakelijke lening die bij jouw situatie past
 • Makkelijk kiezen, zoals je van ons gewend bent.
trustpilot
geld lenen kost geld
ontdek hoe jij slim kan lenen. Vergelijk, kies, bespaar

Tip: Ga goed na of je een financiering in de vorm van een zakelijke lening of zakelijk krediet past bij de situatie van jouw bedrijf.

Zakelijke kredietverstrekkers vergelijken

bridgefund logo

Leenbedrag: 5.000-250.000 EUR
Rente: 0,5% plus premieopslag 0,2-2,8% p/m
Looptijd: 6 tot 24 maanden

qeld logo

Leenbedrag: 1.000-200.000 EUR
Rente:. Geen rente, vast maandelijks bedrag
Looptijd: 6 tot 18 maanden

swishfund logo

Leenbedrag: 3.000-1.000.000 EUR
Rente: 1,0%-2,5% per maand
Looptijd: 6 tot 24 maanden

Leenbedrag: 2.000-1.000.000 EUR
Rente: 0,5%-5,0% per maand
Looptijd: 1 tot 60 maanden

yeaz logo

Leenbedrag: 1.000-50.000 EUR
Rente: 2,2% per maand + eenmalige kosten
Looptijd: 1 tot 60 maanden

logo capitalbox

Leenbedrag: 5.000-350.000 EUR
Rente: 0,8-1,6% p/m + 2,95% afsluitprovisie
Looptijd: 1 tot 36 maanden

Onze keuze voor juli 2024

Onze experts kiezen deze maand voor een zakelijke lening bij Bridgefund. Zij kiezen voor Bridgefund vanwege het gemak waarmee je de lening afsluit en de transparantie die Bridgefund haar klanten biedt. De tarieven zijn namelijk een all-in-one tarief waarbij je een vaste percentage aan rente betaald. Geen bijkomende kosten of kleine lettertjes.

bridgefund logo

Zakelijke leningen vergelijken

Wellicht ben je nog niet bekend met het aanvragen van een zakelijke lening of ben je nader onderzoek aan het doen. In alle gevallen loont het om verschillende verstrekkers te vergelijken. Nu hebben wij diverse zakelijke leningverstrekkers onderzocht en de belangrijkste gegevens op deze pagina geplaatst. Waardoor je eenvoudig een overzicht kunt maken op basis van jouw situatie.

Een aantal zaken waar je goed op moet letten:

 • Hoogte van de rente – Welke kredietverstrekker heeft aantrekkelijke rentes?
 • Looptijd – Met welke looptijd wil ik de lening of krediet afsluiten?
 • Verstrekker of bank – Voel ik mij comfortabel bij de verstrekker. Is dit bijvoorbeeld een Nederlands of een buitenlandse verstrekker?

Wij het gedoe, jij een slimme keuze

Kiesmakkelijk is jouw startpunt om te besparen op vaste lasten of om geld in beweging te zetten. Laat ons alle kleine lettertjes en verschillende aanbieders inventariseren, zodat jij alleen nog jouw bij ons hoeft te kijken welke aanbieder bij je past. Bij Kiesmakkelijk maken we vaste lasten niet leuk, wel makkelijk.

trustpilot
kiesmakkelijk.nl team

Wij hebben hier voor ons bedrijf de Sim Only vergelijkingstool gebruikt. Was gemakkelijk te gebruiken en deed wat het moest doen.

Inge / Ecovoordeel.nl

De vergelijking was gemakkelijk en het indienen bij de energieprovider liep voorspoedig.

M. van Reijn

Altijd vriendelijke geholpen door het team van Kiesmakkelijk. Fijne website en klantenservice wanneer je ze nodig hebt.

Hetty

Veelgestelde vragen over zakelijke leningen

Een zakelijk krediet is anders dan een zakelijke lening. Waar je bij een zakelijke lening vaak een vast bedrag leent, kan dit bij een krediet wijzigen. Je ontvangt vanuit de verstrekker in de meeste gevallen een kredietrekening waarbij je tot een maximaal bedrag geld kan opnemen. Zo kan je over een langere periode krediet opnemen bij de verstrekker en zo aan je financiële behoeften voldoen.

Het voordeel is hierbij dat je flexibel bent en kan lenen wat je nodig hebt. Een nadeel van een zakelijk krediet is dat het opnemen van geld relatief makkelijk gaat. In sommige gevallen kan dit leiden tot het meer lenen van geld dan noodzakelijk is.

Uiteraard is dit per verstrekker verschillend. Toch mag je uitgaan van maximaal een week, waarbij in de meeste gevallen (na goedkeuring) al binnen 1-4 werkdagen het bedrag op je rekening staat. Het totale leenbedrag is hierbij ook van invloed. Een lening met een hoog bedrag heeft vaak wat meer controle dan een lening met een laag bedrag.

Een zakelijk krediet biedt flexibiliteit voor wie tijdelijk extra financiële ruimte nodig heeft. In de eerste periode bepaal je zelf hoeveel en hoe vaak je geld opneemt, en je kunt afgeloste bedragen opnieuw benutten. Echter, dit brengt tegelijkertijd risico’s met zich mee. Als je regelmatig blijft opnemen, kan het een kostbare vorm van krediet worden. Bovendien kan de kredietverstrekker op elk moment de rente voor je doorlopend krediet aanpassen, waardoor je nooit precies weet wat het krediet je zal kosten.

Voor veel bedrijven heeft een zakelijke lening de voorkeur, omdat je daarbij elke maand aflost en niet opnieuw kunt opnemen. De risico’s blijven daardoor relatief beperkt. Daarnaast zijn de rente, looptijd en maandlasten van een zakelijke lening vastgesteld, waardoor je precies weet wat deze lening je zal kosten. Bovendien is de rente voor een zakelijke lening doorgaans lager dan die voor een doorlopend krediet.

De uiteindelijke keuze is iets wat je zelf het beste kan beoordelen. Heb je toch hulp nodig? Overweeg dan een adviseur in te schakelen.

Het vergelijken van zakelijke leningen is gelukkig een stuk makkelijker dan voorheen. Veel kredietverstrekkers zijn transparanter geworden in de kosten die worden doorbelast. Zo zie je steeds meer verstrekkers naar een alles-in-een tarief gaan om helderheid te geven over de exacte kosten.

 1. Bepaal jouw situatie en leendoel
 2. Bekijk bovenstaand de verschillende aanbieders en welke aan jouw eisen voldoet.
 3. N.a.v. jouw vergelijking kan jij zelf de keuze maken bij wie je de lening zou willen aanvragen.
 4. Ga naar de website van de verstrekker en volg het aanvraagproces.
 5. De verstrekker beoordeelt je aanvraag
 6. Na goedkeuring ontvang je binnen een paar dagen het geld

Het exacte proces van het aanvragen van een persoonlijke lening kan je opvragen bij de verstrekker zelf.

Jouw 3 stappen naar de slimste keuze

formulier

Jouw situatie

Bepaal het bedrag, looptijd en leenvorm. Vul dit in binnen de vergelijker.

vergelijking

Vergelijk eenvoudig

Bekijk de criteria goed en beoordeel welke aanbieder het beste bij jou past.

kiezen

Kies jouw verstrekker

Klik op de verstrekker die bij je past en begin met afsluiten.

Meer over lenen