Auto financieren

Of je nu je droomauto wilt kopen of wat krap bij kas zit en er een noodzaak is om te lenen. Een lening afsluiten wil je slim doen. We helpen je graag op weg door een overzicht te bieden van autoleningen.

 • Écht onafhankelijk vergelijken
 • Een lening die bij jouw situatie past
 • Makkelijk kiezen, zoals je van ons gewend bent.
trustpilot
geld lenen kost geld
ontdek hoe jij slim kan lenen. Vergelijk, kies, bespaar

Tip: Lenen voor een nieuwe auto? Bekijk goed welke type autoverzekering hierbij past. Voorkom het over- of onderverzekeren van je auto.

Goedkoop geld lenen voor een auto

O.b.v. een persoonlijke lening met een looptijd van 5 jaar. Rentestanden gemeten in mei 2024.

Aanbieder Krediet Laagste rente  
ING € 2.500 10,2%  
Lender & Spender € 5.000 9,1%  
Freo € 10.000 9,8%  
Lloyds Bank € 14.999 7,8%  
€ 25.000 8,8%  
€ 50.000 8,5%  

Lening voor auto’s vergelijken

Wellicht ben je nog niet bekend met het aanvragen van een persoonlijke lening of ben je nader onderzoek aan het doen. In alle gevallen loont het om verschillende verstrekkers te vergelijken. Zo zorg je ervoor dat je een financierder kan vinden die bij jouw situatie past met zo laag mogelijke kosten.

Een aantal zaken waar je goed op moet letten bij het afsluiten van een lening voor je nieuwe auto:

 • Hoogte van de rente – Welke kredietverstrekker heeft aantrekkelijke rentes?
 • Looptijd – Hoe lang verwacht ik met de auto te kunnen rijden? Het kan verstandig zijn om je looptijd hierop aan te passen.
 • Verstrekker of bank – Voel ik mij comfortabel bij de verstrekker. Is dit bijvoorbeeld een Nederlands of een buitenlandse verstrekker?
 • Bijkomende kosten van een auto – Heb ik goed in kaart wat ik kan lenen om de aflossing en rente te kunnen betalen naast de additionele kosten van een auto. Denk hierbij aan de maandelijkse verzekeringspremie, brandstof, onderhoud en andere kosten.

Wij het gedoe, jij een slimme keuze

Kiesmakkelijk is jouw startpunt om te besparen op vaste lasten of om geld in beweging te zetten. Laat ons alle kleine lettertjes en verschillende aanbieders inventariseren, zodat jij alleen nog jouw bij ons hoeft te kijken welke aanbieder bij je past. Bij Kiesmakkelijk maken we vaste lasten niet leuk, wel makkelijk.

trustpilot
kiesmakkelijk.nl team

Wij hebben hier voor ons bedrijf de Sim Only vergelijkingstool gebruikt. Was gemakkelijk te gebruiken en deed wat het moest doen.

Inge / Ecovoordeel.nl

De vergelijking was gemakkelijk en het indienen bij de energieprovider liep voorspoedig.

M. van Reijn

Altijd vriendelijke geholpen door het team van Kiesmakkelijk. Fijne website en klantenservice wanneer je ze nodig hebt.

Hetty

Veelgestelde vragen over auto leningen

Een persoonlijke lening is een vorm van consumptief krediet waarbij een geldbedrag wordt geleend van een kredietverstrekker, zoals een bank of een financiële instelling. Bij een persoonlijke lening wordt een vast bedrag geleend, dat in termijnen wordt terugbetaald over een vooraf afgesproken periode. Ook worden de voorwaarden (rente, termijnen etc.) vooraf vastgezet.

In tegenstelling tot een krediet waarbij dit kan fluctueren tijdens je lening.

Zoals je van ons gewend bent maken we je het zo gemakkelijk mogelijk. Toch kunnen wij de keuze niet voor je maken of je advies geven over welke kredietverstrekkers het beste bij je past. Dit is iets wat je zelf moet doen. Wel kunnen we je helpen om overzicht te krijgen in de wereld van autoleningen.

Bepaal vooraf welk bedrag je nodig hebt, wat een geschikte looptijd is van de lening en of je bij een aanbieder in Nederland of in het buitenland wilt lenen.

Uiteraard is dit per verstrekker verschillend. Toch mag je uitgaan van maximaal een week, waarbij in de meeste gevallen (na goedkeuring) al binnen 1-4 werkdagen het bedrag op je rekening staat.

Een persoonlijke lening en een krediet, zoals een doorlopend krediet, zijn beide vormen van leningen, maar ze verschillen op verschillende vlakken:

 1. Aard van de lening:

  • Een persoonlijke lening: Dit is een lening waarbij een vast bedrag wordt geleend dat in termijnen wordt terugbetaald over een vooraf afgesproken periode. De rente, looptijd en maandelijkse aflossingen zijn vastgesteld bij het afsluiten van de lening.
  • Een krediet (bijv. doorlopend krediet): Dit is een flexibele vorm van lenen waarbij een kredietlimiet wordt vastgesteld. Binnen dit limiet kun je opnemen en aflossen naar behoefte, waarbij je rente betaalt over het opgenomen bedrag.
 2. Rentestructuur:

  • Persoonlijke lening: De rente op een persoonlijke lening is over het algemeen vast gedurende de gehele looptijd van de lening.
  • Krediet: Bij een doorlopend krediet kan de rente variabel zijn en kan deze gedurende de looptijd veranderen, afhankelijk van marktomstandigheden.
 3. Aflossingsstructuur:

  • Persoonlijke lening: Bij een persoonlijke lening betaal je elke maand een vast bedrag aan aflossing, dat bestaat uit zowel rente als aflossing van het geleende bedrag.
  • Krediet: Bij een doorlopend krediet betaal je meestal alleen rente over het opgenomen bedrag, en je kunt afgeloste bedragen opnieuw opnemen.
 4. Flexibiliteit:

  • Persoonlijke lening: Over het algemeen is er weinig flexibiliteit bij een persoonlijke lening. Het geleende bedrag wordt eenmalig uitbetaald en er is geen mogelijkheid om extra geld op te nemen nadat je een deel hebt afgelost.
  • Krediet: Een doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit, omdat je op elk moment geld kunt opnemen en aflossen binnen de vastgestelde kredietlimiet.

Het juiste type lening hangt af van je financiële behoeften, voorkeuren en situatie.

Een doorlopend krediet biedt flexibiliteit voor wie tijdelijk extra financiële ruimte nodig heeft. In de eerste jaren bepaal je zelf hoeveel en hoe vaak je geld opneemt, en je kunt afgeloste bedragen opnieuw benutten. Echter, dit brengt tegelijkertijd risico’s met zich mee. Als je regelmatig blijft opnemen, kan het een kostbare vorm van krediet worden. Bovendien kan de kredietverstrekker op elk moment de rente voor je doorlopend krediet aanpassen, waardoor je nooit precies weet wat het krediet je zal kosten.

Voor veel mensen heeft een persoonlijke lening de voorkeur, omdat je daarbij elke maand aflost en niet opnieuw kunt opnemen. De risico’s blijven daardoor beperkter. Daarnaast zijn de rente, looptijd en maandlasten van een persoonlijke lening vastgesteld, waardoor je precies weet wat deze lening je zal kosten. Bovendien is de rente voor een persoonlijke lening doorgaans lager dan die voor een doorlopend krediet.

Het vergelijken van persoonlijke leningen is erg gemakkelijk. Wij doen ten slotte het moeilijke werk al voor je.

 1. Vul jouw situatie in
 2. Bekijk een vergelijking op basis van jouw situatie
 3. N.a.v. onze vergelijking kan jij zelf de keuze maken bij wie je de lening zou willen aanvragen.
 4. Ga naar de website van de verstrekker en volg het aanvraagproces.
 5. De verstrekker beoordeelt je aanvraag
 6. Na goedkeuring ontvang je binnen een paar dagen het geld

Het exacte proces van het aanvragen van een persoonlijke lening kan je opvragen bij de verstrekker zelf.

Geld lenen doe je natuurlijk niet zomaar. Je wilt dit doordacht doen met een weloverwogen keuze. De keuze maak jij, wij kunnen je wel helpen met al het gedoe. Een checklist die je kan helpen maken we dan ook graag voor je:

 1. Hoeveel geld heb je nodig? Bepaal eerst wat je nodig hebt om je auto te kopen. Kijk ook of je wellicht een goedkopere auto kan aanschaffen zodat je minder hoeft te lenen. Dit brengt ten slotte risico’s met zich mee.
 2. Hoe lang verwacht je in de auto te gaan rijden? Veel mensen kiezen ervoor om de looptijd van de lening gelijk te laten lopen met het aantal jaar waarin je in de auto wilt rijden. Uiteraard kan dit ook korter. Een langere looptijd is minder populair. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je straks bij een nieuwe auto dubbele lasten hebt.
 3. Breng alle kosten van je auto in kaart – Naast de aanschaf van je auto zijn er natuurlijk meer kosten verbonden aan het bezitten en rijden van een auto. Denk aan de afschrijving, verzekeringen, belastingen en brandstof. Naast eventueel onvoorziene onderhoud. Breng dit in kaart en kijk of dit bedrag past binnen jouw financiële huishouding.
 4. Bekijk en beoordeel van kredietverstrekkers – Aan de hand van de eerdere informatie kan je in ons overzicht het gewenste geldbedrag, looptijd en type lening invullen. Je ziet dan direct bij welke verstrekker jij het goedkoopst uit bent.

Jouw 3 stappen naar een autolening

formulier

Jouw situatie

Bepaal het bedrag, looptijd en leenvorm. Vul dit in binnen de vergelijker.

vergelijking

Vergelijk eenvoudig

Bekijk de criteria goed en beoordeel welke aanbieder het beste bij jou past.

kiezen

Kies jouw verstrekker

Klik op de verstrekker die bij je past en begin met afsluiten.

Meer over lenen