Goedkoop internet: De mogelijkheden

Wat is goedkoop internet? Het antwoord op deze vraag verschilt van persoon tot persoon. Hoe snel wil je dat het internet is? Uiteraard oefent dit een grote invloed uit op de prijs van het internet. Zo zijn er meer factoren die een belangrijke rol spelen. Hoe ziet het abonnement eruit dat je op dit moment hebt? Niet alle tarieven zijn even gunstig. Dat is waarom het soms handig kan zijn om over te stappen naar een andere internetprovider. Je kunt dan vaak profiteren van diverse voordelen.


Kiezen voor een andere provider

Voor een andere provider kiezen is voor veel mensen een grote stap. Daar staat tegenover dat je op deze manier zo goedkoop mogelijk gebruik kunt maken van het internet. Je kiest niet alleen voor een specifieke provider, maar ook voor een bepaald soort internetverbinding. Niet alle soorten internetverbindingen zijn beschikbaar op alle locaties in Nederland. Dit is waarom je op deze website altijd eerst je postcode opgeeft. Zo kom je erachter wat de goedkoopste mogelijkheid is op jouw woonlocatie. Uiteraard doe je dit op Kiesmakkelijk.nl.

Het ontbreken van concurrentie

Het grootste deel van de markt is van KPN en Ziggo. Dit gebrek aan concurrentie zorgt ervoor dat de prijs van internet relatief hoog ligt. Dit wordt ook wel een duopolie genoemd. Dat neemt niet weg dat er veel ontwikkelingen zijn in de wereld van het internet. Zo wordt glasvezel op steeds meer plekken in Nederland mogelijk. Daar komt bij dat steeds meer mensen gebruik maken van open netwerken.

De beste aanbieder vinden

Het vinden van de meest gunstige aanbieder is een hele klus. Niet alleen moet je rekening houden met allerlei kosten – te denken valt bijvoorbeeld aan installatiekosten –, maar ook moet je op de hoogte zijn van alle aanbiedingen. Dat is waarom Kiesmakkelijk.nl zo handig is. Je kunt meteen zien waar je moet zijn voor zo goedkoop mogelijk internet dat ook nog eens kwalitatief hoogstaand is. Internet vergelijken is nog nooit zo makkelijk geweest.

Waar je op moet letten

Uiteraard dien je rekening te houden met de maandlasten als je geïnteresseerd bent in zo goedkoop mogelijk internet. Daarmee is echter het laatste nog niet gezegd over dit onderwerp. Wat dacht je bijvoorbeeld van de totale kosten die je maakt in een jaar? Soms zijn de maandlasten relatief laag, maar heb je te maken met andere kosten waardoor de kosten alsnog hoog kunnen oplopen. Een draadloos modem kan bijvoorbeeld erg duur zijn. Op deze pagina kun je kijken wat voor prijzen verschillende providers rekenen voor al deze onderdelen.

De eisen

Welke eisen stel jij aan een internet abonnement? De meeste mensen hechten veel waarde aan de betrouwbaarheid van het internet. Door alle opties met elkaar te vergelijken, kun je voor de partij kiezen die de hoogst mogelijke betrouwbaarheid combineert met de laagste prijs. Als je je postcode hebt opgegeven, zie je vervolgens op het scherm de mogelijkheden verschijnen. Je doet er goed aan om eventuele prijsverhogingen van jouw provider in de gaten te houden als je geld wilt besparen. Je kunt ook alleen gebruik maken van mobiel internet om kosten te besparen.

De diverse mogelijkheden

Je kunt kiezen voor een abonnement dat slechts internet aanbiedt. Dan ben je over het algemeen het goedkoopst uit. Voorkom overbodige kosten door voor een combinatiepakket te kiezen. Ook deze pakketten kun je op deze website snel en eenvoudig met elkaar vergelijken. Voor je het weet bespaar je op maandelijkse basis tientallen euro’s.

Een goedkoop internet abonnement vinden doe je zo

Als je je postcode hebt ingevuld, kun je erachter komen wat voor snelheden er beschikbaar zijn op jouw locatie. Je ziet ook meteen wat voor geldbedrag er wordt gevraagd voor alle abonnementen die voor jou mogelijk zijn. Internetproviders bieden hun diensten niet aan op elke locatie in Nederland.

Verschillende soorten internetverbindingen

Als je kiest voor glasvezel, ben je over het algemeen niet het goedkoopst mogelijk uit. Hier staat een hoge snelheid tegenover. Je kunt razendsnel gegevens downloaden en uploaden. Dan moet glasvezel wel beschikbaar zijn op jouw locatie. DSL behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Een alles-in-één pakket

Met een alles-in-één pakket heb je niet alleen toegang tot internet, maar kun je ook televisie kijken en bellen. Als je de prijs van de drie verschillende pakketten bij elkaar op zou tellen, zou je vele malen duurder uit zijn dan als je een alles-in-één pakket koopt. Daar komen nog twee andere voordelen bij. Zo heb je met één partij te maken die je kunt benaderen als je vragen hebt. Je ontvangt slechts één factuur. Je kunt ook kiezen voor een combinatiepakket met internet en televisie. Internet met bellen combineren behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Genoegen nemen met een lagere internetsnelheid

Hoewel veel aanbieders klanten proberen binnen te lokken met torenhoge internetsnelheden, hebben veel mensen helemaal geen behoefte aan razendsnel internet. Ze downloaden bijvoorbeeld nauwelijks gegevens op hun computer. Of ze gebruiken de computer slechts om het nieuws te checken. In deze gevallen is het nergens voor nodig om een duur abonnement af te sluiten met snel internet. Het is belangrijk om altijd je eigen behoeftes in je achterhoofd te houden als je op zoek bent naar een provider. Bovendien is het een misverstand om te denken dat je eeuwenlang moet wachten tot een internetpagina is geladen als je langzamer internet hebt.

Onderhandelen over de prijs

Als je overstapt naar een andere provider, ben je vaak goedkoper uit. Sommige mensen sluiten met grote regelmaat een nieuw internetabonnement af om zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Dat is ook terug te zien aan de looptijd van abonnementen, want dit is vaak een jaar. Geniet de eerste maanden van een flinke korting als je net bent overgestapt naar een nieuwe internetprovider. Zo houd je de kosten van jouw internetgebruik zo laag mogelijk. Je kunt providers ook opbellen om te onderhandelen over de prijs. Heb je al overwogen om het internet te delen met de buren? Dan kun je de kosten delen.

Het in de gaten houden van de aanbiedingen

Het is verstandig om de aanbiedingen nauwlettend in de gaten te houden. Voor je het weet loop je veel geld mis. Je dient daarbij altijd rekening te houden met de korting die je het eerste jaar ontvangt. Dit wordt ook wel de cashback genoemd. Sommige providers proberen je binnen te krijgen met een cadeau. Als je televisie kijkt via streamingdiensten, is het nergens voor nodig om een abonnement op de tv af te sluiten. Dat is ook een manier om kosten te besparen. Internet-Only abonnementen zijn vaak het goedkoopst.

De beste deal sluiten op Kiesmakkelijk.nl

Kiesmakkelijk.nl maakt het mogelijk om de prijzen van aanbieders met elkaar te vergelijken en op deze manier zo goedkoop mogelijk uit te zijn. Wil je een groot pakket met alles erop en eraan?  Neem je voldoende met alleen internet of wil je internet en tv? Wil je snel of langzaam internet? Door de filters te gebruiken kun je het abonnement vinden dat het beste bij je past.