Zakelijke energie voor ZZP’ers en MKB

Wanneer je een eigen onderneming hebt sluit je in de meeste gevallen zakelijke energie af. Ook hiervoor kun je bij Kies Makkelijk diverse energieleveranciers met elkaar vergelijken om zo te kijken waar je het voordeligst uit bent. Er zijn verschillende soorten zakelijke energiecontracten waar je uit kunt kiezen. Zo heb je energiecontracten voor ZZP’ers en contracten voor MKB- en grootbedrijven.

Het is verstandig om goed te kijken welk zakelijk energie contract er past bij jouw onderneming of bedrijf. Een contract voor ZZP en MKB kun je afsluiten wanneer de elektriciteitsaansluiting kleiner is dan 3 x 80 Ampère of wanneer je gasaansluiting kleiner is dan 40 m³ per uur. Als ZZP dient je adres een woonfunctie in het kadaster te hebben staan. Bij MKB heeft het adres een andere functie dan een woonfunctie. Ook dien je minder te verbruiken van 100.000 kWh. Bij ZZP en MKB contracten betaal je iedere maand een voorschotbedrag. Aan het einde van het jaar ontvang je een jaarrekening en weet je of je geld terugkrijgt of dat je moet bijbetalen. De kosten voor netbeheer en levering ontvang je op dezelfde factuur.

Zakelijke energie voor grootbedrijven

Wanneer je een energiecontract afsluit voor grootbedrijven, betaal je iedere maand voor de energie die je hebt verbruikt die maand. Grote winkelpanden of kantoorpanden verbruiken veel meer energie dan een ZZP’er die vanuit huis kan werken. Een grootverbruiker ontvangt twee aparte facturen met netbeheer en energielevering. Een groot bedrijf herken je aan een elektriciteitsaansluiting groter dan 3 x 80 Ampère en/of je gasaansluiting groter dan 40 m³ per uur. Ook dient het adres van het bedrijf een andere functie te hebben dan een woonfunctie en zo dient dit ook in het kadaster te staan.

Voor zowel ZZP, MKB als grote bedrijven kunnen wij van Kiesmakkelijk.nl diverse energieleverancier met elkaar vergelijken om te zien waar jij met jouw bedrijf het voordeligst uit bent. Op basis daarvan kun je kijken waar je een zakelijk energie contract kunt afsluiten die het beste aansluit bij het bedrijf en bij jouw wensen en eisen.

Is een zakelijk energiecontract verplicht?

Als ondernemer heb je niet altijd een zakelijk energiecontract nodig. Ben jij werkzaam als ZZP’er vanuit huis, dan heb je bijvoorbeeld geen zakelijke energie nodig. In de meeste gevallen heb je alleen een computer of laptop nodig en een telefoon. Je kunt in dat geval kiezen voor een particulier energiecontract die je ook gebruikt in de rest van het huis. Je hoeft hiervoor dus geen overstap te maken naar een zakelijk energiecontract.

Je hoeft pas over te stappen op een zakelijk energiecontract wanneer je een aansluiting hebt voor grootverbruik of wanneer je verbruik erg gaat toenemen, bijvoorbeeld bij de groei van het bedrijf. Kijk dus goed of het nodig is om een zakelijk energiecontract af te sluiten voor jouw onderneming of bedrijf. In sommige gevallen kun je namelijk kiezen voor een particulier energiecontract, waardoor je extra geld kunt besparen. In veel gevallen liggen de tarieven voor een particulier energiecontract wat lager dan een zakelijk energiecontract. Een groot bedrijf of een winkel heeft namelijk een ander verbruik dan iemand die thuis werkt en betaalt daar natuurlijk ook meer voor.

De juiste energieleverancier voor jouw bedrijf

Om er zeker van te zijn dat je een energiecontract afsluit waar je helemaal tevreden mee bent kun je hier bij Kiesmakkelijk diverse energiecontract met elkaar vergelijken. Zo zie je ook direct welke leveranciers welk aanbod hebben. Je dient hiervoor te kijken naar jouw verbruik. Ben je een klein zakelijk verbruiker of een grootzakelijk verbruiker?

Voor klein zakelijk verbruik kunnen wij voor jou eenvoudig diverse energieleverancier met elkaar vergelijken. Je ziet dan direct waar je het voordeligst uit bent. Ben je een grootzakelijk verbruiker? Dan kan er in de meeste gevallen een offerte worden opgesteld op maat. Hieruit kun je dan een keuze maken voor het gunstigste contract. In beide gevallen heb je de keuze uit diverse energieleveranciers. Hierbij kun je kijken of je duurzaamheid belangrijk vindt of dat het financiële plaatje een grote rol speelt. Zo kun je zien welke leverancier het beste past bij jouw onderneming. Er gelden voor een zakelijk contract ook andere regels op het gebied van de opzegvergoeding. Wanneer je een nieuw zakelijk energiecontract afsluit kun je kijken per leverancier wat hier de voorwaarden zijn.

Zakelijke energiecontracten met elkaar vergelijken bij Kiesmakkelijk

Het vergelijken van zakelijke energiecontracten is snel en eenvoudig geregeld. Zeker wanneer je gebruik maakt van de handige energievergelijker Kies Makkelijk. Dan zie je in enkele ogenblikken waar je het voordeligst uit bent. Zo wordt er gekeken naar de bestemming van het pand en hoe deze in het kadaster staat aangegeven. Ook kun je selecteren of het een particulier contract of een ZZP, MKB of grootzakelijk contract betreft. Vervolgens vul je alle gegevens in en kun je diverse filters instellen. Bijvoorbeeld of je een duurzaam contract belangrijk vindt of dat je liever kiest voor de goedkoopste optie. Wanneer dit allemaal is gedaan krijg je een duidelijk overzicht van diverse energieleveranciers en hun aanbod. Deze kun je met elkaar vergelijken.

Wanneer je er niet helemaal uitkomt, kun je aan ons altijd vrijblijvend advies vragen. Wij helpen jou graag. Heb je het juiste energiecontract en de juiste leverancier gevonden? Dan kun je overstappen om direct te kunnen besparen op jouw maandelijkse energiekosten.

De verschillen tussen een particulier en zakelijk contract

Bij een klein zakelijk energiecontract kun je een deel van de kosten aftrekken bij de belastingdienst. Ook mag de btw worden teruggevorderd. In sommige gevallen betaal je maandelijks meer voor een zakelijk energiecontract dan een particulier energiecontract. Ook heb je geen bedenktijd van 14 dagen. Bij een particulier energiecontract kun je altijd en energiecontract kiezen met de laagste prijs. Ook heb je 14 dagen bedenktijd. Particulieren kunnen dan weer niet de btw terugvorderen of kosten aftrekken bij de belastingdienst. Het loont altijd om diverse zakelijke energiecontract met elkaar te vergelijken. Zo kun je overstappen wanneer je een betere deal voorbij ziet komen. Hiermee kun je maandelijks besparen op jouw energiekosten wat kan oplopen tot wel honderden tot soms wel duizenden euro’s per jaar.

Direct geld besparen met je energiecontract

Door aan het einde van jouw huidige energiecontract te kijken wat andere energieleveranciers aanbieden, kun je ervoor kiezen om een overstap te maken. Hierdoor kun je flink besparen op jouw energierekening. Zeker wanneer jouw tarieven voor energie nu hoog liggen kan het zeker schelen om over te stappen naar een andere energieleverancier. Hierbij kun je kijken wat bij jou en het bedrijf past. Door ons diverse energieleveranciers met elkaar te laten vergelijken kun je eenvoudig een keuze maken. Zo betaal je nooit meer te veel voor zakelijke energie en gas wat weer gunstig is voor de bedrijfsvoering. Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het verstandig om te kijken welk soort zakelijk contract het beste bij jouw onderneming past.