Energieleveranciers
vergelijken

Vergelijk binnen een paar minuten alle energieleveranciers met de energievergelijker

  • Écht onafhankelijk vergelijken
  • Bespaar tot €325
  • Makkelijk de beste deals vinden

Start jouw energievergelijking

Voer een valide postcode in
Alleen cijfers toegestaan
Alleen letters toegestaan

Energieleveranciers vergelijken

Bij kiesmakkelijk.nl kun je alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. Zo vind je altijd de laagste prijs en de beste deal.

Top 5 goedkoopste energieaanbieders van dit moment

Op basis van een 1-jarig contract, 2500 kWh electriciteit en 1000 m3 gas.

Energieleveranciers


In Nederland heb je een ruime keuze uit diverse energieleveranciers. Doordat er veel leveranciers zijn, heb je ook een ruime keuze uit diverse energie aanbiedingen. Op Kiesmakkelijk kun je deze leveranciers met elkaar vergelijken om zo een energiecontract af te sluiten die bij jou past. Je kunt een energievergelijking (laten) doen via deze website. Je krijgt dan direct een aanbod te zien van diverse energieleveranciers waar wij een samenwerking mee hebben.

Zo krijg jij bijvoorbeeld alle energiecontracten te zien die perfect bij jou passen, zonder dat je dit allemaal zelf hoeft uit te zoeken. Ook krijg je actuele informatie te zien van de energieleverancier, zodat je altijd op de hoogte bent van de juiste tarieven en voorwaarden. Zo ben je ervan verzekerd dat je de diensten en producten ontvangt die je hebt aangevraagd. Na aanvraag krijg je vrijwel direct een orderbevestiging. Heb je dan tussentijds nog vragen? Dan kun je altijd contact met ons opnemen, zodat dit kan worden doorgespeeld naar de energieleverancier. Uiteraard wordt er altijd zeer zorgvuldig omgegaan met persoonsgegevens.

Verschillende soorten energieleveranciers: Kiesmakkelijk maakt het inzichtelijk

Er wordt een kleine vergoeding gegeven door energieleveranciers wanneer er een contract wordt afgesloten via een energievergelijker. In sommige gevallen willen energieleveranciers geen vergoeding bieden. Dan worden ze ook niet meegenomen in de vergelijking. De contracten die je kunt afsluiten hangen dus van een aantal factoren af.

Doordat er in Nederland veel energieleveranciers zijn, heb je ook een ruime keuze uit diverse contracten. Zo kun je dus kijken waar je het voordeligst uit bent met de energievergelijker van Kiesmakkelijk. Binnen enkele ogenblikken zie je direct waar je kunt besparen. Vervolgens kun je eenvoudig een nieuw energiecontract laten afsluiten. Jij vult alleen je gegevens in en de rest wordt voor je geregeld. Sommige energieleveranciers kunnen geen jaarkosten laten zien. Ook dan worden deze energieleveranciers in veel gevallen niet meegenomen in de vergelijking.

Kijk waar jij kunt besparen

Sommigen zitten al jaren bij dezelfde energieleverancier. Dit kan gemak zijn, omdat je geen zin hebt om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Het kan ook zijn dat je tevreden bent met de service en daarom niet wilt overstappen. Het gevaar hiervan is dat je ieder jaar meer en meer betaalt voor dezelfde diensten. Het kan daarom flink wat schelen wanneer je aan het einde van je contract op onze website kijkt waar je eventueel kunt besparen.

Door over te stappen op een andere energieleverancier, kun je direct jouw maandbedrag naar beneden halen wanneer de tarieven lager liggen. Dit kan op jaarbasis oplopen tot wel honderden euro’s. Veel energieleveranciers zijn blij met jou als klant en willen dan ook graag dat jij klant wordt. Daarom hebben energieleveranciers ook vaak mooie aanbiedingen waar jij van kunt profiteren. Dit kan een mooie cashback zijn of een cadeautje zoals bijvoorbeeld een tablet. Zo bespaar jij iedere maand flink op je energierekening én krijg je er nog iets leuks bij.

Hoe kies je een energieleverancier

Voordat je een nieuwe energieleverancier gaat zoeken of een nieuw energiecontract gaat afsluiten, is het belangrijk dat je kijkt naar jouw wensen. Wil je bijvoorbeeld het allergoedkoopste contract afsluiten? Of vind je duurzaamheid en groene stroom erg belangrijk? Je kunt bij het vergelijken van energieleveranciers een aantal filters selecteren.

Zo krijg je direct te zien waar je het meeste (financiële) voordeel kunt halen en waar je groene stroom kunt krijgen. Vervolgens kun je deze informatie vergelijken met jouw huidige energiecontract, om te zien waar je geld kunt besparen.

Vervolgens kun je dan overstappen op je nieuwe energieleverancier. Gebruik dus een energievergelijker zoals Kiesmakkelijk om zo het diverse aanbod te zien van verschillende leveranciers en hun tarieven. Zo betaal je nooit meer te veel voor jouw energie en weet je zeker dat je de laagste prijs van het moment hebt.

Gebruik de energievergelijker van Kiesmakkelijk

Sinds 2001 mag iedereen zijn eigen energieleverancier kiezen. Hierdoor is er veel concurrentie ontstaan. Dit heeft als voordeel dat je door het aanbod kunt kijken waar je de laagste prijs kunt krijgen voor energie. Dit kan per dag verschillen.

Loopt jouw energiecontract dus binnenkort af? Dan is het interessant om alvast energieleveranciers met elkaar te vergelijken om zo te kijken waar je goedkoper uit bent. Met de vergelijker van Kiesmakkelijk krijg je veel verschillende energieleveranciers te zien. Dit is geheel vrijblijvend en jij mag dan uiteraard helemaal zelf bepalen bij welke energieleverancier jij het contract afsluit. Het voordeel van een vergelijker is dat je zelf niet hoeft uit te zoeken waar je het goedkoopst uit bent.

Door enkel je postcode in te vullen kun je direct zien wat het tarief is en wat je per maand gaat betalen voor energie. Vergelijk deze cijfers met jouw huidige contract en kijk direct of je hier voordeel uit kunt halen.

Je huidige energieleverancier

Om energieleveranciers met elkaar te vergelijken is het belangrijk dat je weet wie nu je energieleverancier is. Weet je niet zeker wie jouw energieleverancier is? Dan kun je kijken op de afschriften die je krijgt. Daar staat in vrijwel alle gevallen wel een naam op. Door te kijken naar het bedrag wat je nu iedere maand betaalt, kun je direct zien waar je goedkoper uit bent. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is een nieuw energiecontract zoeken dat aansluit bij jouw wensen.

Jij vraagt je nieuwe energiecontract aan en de rest wordt voor je geregeld. Je hoeft je oude contract niet op te zeggen, dit wordt voor je gedaan. Zo heb jij geen omkijken naar de overstap. Wel is het belangrijk dat je goed let op de einddatum van je huidige energiecontract. Wanneer je jouw contract vroegtijdig stopzet, kan het zijn dat je hier een boete voor moet betalen. Wanneer de tarieven van jouw nieuwe energiecontract dusdanig laag liggen, kan het soms interessant zijn om toch de boete te betalen. Uiteindelijk bespaar je dan alsnog meer met je nieuwe energiecontract. Je kunt dit altijd even opvragen bij je huidige energieleverancier. 

Overstappen naar een nieuwe energieleverancier

In Nederland ben je helemaal vrij om zelf je energieleverancier uit te zoeken. Door gebruik te maken van een energievergelijker zoals beschikbaar op onze website, zie je direct van een groot aantal energieleveranciers waar je goedkoop uit bent. Jij mag dan vervolgens zelf de keuze maken tussen de leveranciers. Hierbij kun je kijken naar de tarieven die ze aanbieden of kun je een leverancier uitkiezen op basis van duurzaamheid of klantreviews.

Via onze energievergelijker kun je eenvoudig zien wat het aanbod is van diverse energieleveranciers en energie vergelijken. Zo kun jij makkelijker een keuze maken tussen het grote aanbod van diverse energieleveranciers in Nederland. Wanneer je overstapt op een nieuwe energieleverancier, kun je in veel gevallen ook profiteren van een aantrekkelijke welkomstkorting, een cashback of een cadeau. Ook kun je zelf bepalen of je een vast contract wilt of liever een variabel contract. Wil je een contract afsluiten voor 1 jaar of liever voor 5 jaar? Verschillende leveranciers bieden andere opties aan. Jij kunt kijken wat het beste bij jou past.

Veelgestelde vragen

De meeste huishoudens hebben een energiecontract voor onbepaalde tijd en kunnen elk moment overstappen van energieleverancier. Heb je echter een contract voor bepaalde tijd (met einddatum), dan kun je pas overstappen als je energiecontract bijna afloopt.