Energie vergelijken?

Gratis en 100% onafhankelijk energie vergelijken doe je hier

  • Snel en onafhankelijk vergelijken
  • Laagste prijs garantie
  • 269.000 tevreden klanten

Energieleveranciers vergelijken

Bij kiesmakkelijk.nl kun je alle energieleveranciers met elkaar vergelijken. Zo vind je altijd de laagste prijs en de beste deal.

Energie vergelijken voor je nieuwe contract

Het is belangrijk om regelmatig energie te vergelijken. Alleen zo weet je of je niet te veel betaalt voor jouw energierekening iedere maand. Verwacht wordt dat er in 2023 meer rust ontstaat op de energiemarkt. Hierdoor zullen de prijzen weer iets zakken ten opzichte van 2022. Loopt je energiecontract bijna af? Dan is het tijd om energie te vergelijken om te kijken waar je een betere deal kunt scoren. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Iedere energieleverancier hanteert namelijk andere prijzen. Dit kan zomaar een paar honderd euro per jaar schelen.

Daarom is het verstandig om aan het einde van je contract verder te kijken. Kies ook niet zomaar de eerste energieleverancier die je voorbij ziet komen, maar laat hier een aantal dagen overheen gaan. De aanbiedingen kunnen namelijk per dag verschillen. Wij helpen jou graag met het kiezen van de voor jouw gunstigste optie.

Wat er verandert in 2023

Sinds de hoge prijzen in 2022 is er voor 2023 een prijsplafond ingesteld. Deze zal ingaan op 1 januari en zal doorlopen tot en met 31 december 2023. Dit prijsplafond is in het leven geroepen om te compenseren voor huishoudens die te maken hebben met een hoge energierekening iedere maand. Dit prijsplafond is opgebouwd uit twee delen. Hierbij wordt er een maximumprijs berekend per m3 aan gas per kWh en geldt er een maximum energieverbruik. Wat ook is veranderd in 2023 is de btw.

Waar de BTW in 2022 tijdelijk was verlaagd naar 9%, is deze weer teruggeschroefd naar 21%. Met de komst van het prijsplafond is de btw dus weer omhoog gegaan. Als laatste zijn er een aantal wijzigingen op het gebied van energiebelasting. De verhoging is afhankelijk van hoeveel je verbruikt iedere maand.

Waarom energie vergelijken bij Kiesmakkelijk?

Doordat diverse leveranciers andere prijzen hanteren kun je per jaar wel honderden euro’s besparen. Door over te stappen naar een andere leverancier aan het einde van je contract, kun je wellicht iedere maand flink besparen op je energiekosten. Vaak hebben energieleveranciers ook interessante acties of aanbiedingen, waardoor het interessant is om over te stappen. Denk hierbij aan een leuke welkomstkorting.

Het vergelijken van diverse energieleveranciers is eenvoudig bij Kiesmakkelijk. Binnen enkele seconden bieden wij jou een overzicht met daarin diverse leveranciers en hun prijzen en aanbiedingen. Zo kun je direct zien wat het beste bij jou past en hoeveel je per maand kunt besparen op jouw energierekening. Door gericht te zoeken op jouw adres, zie je welke leverancier er stroom en gas kan leveren op jouw adres en wat dit voor jou zal gaan kosten.

Hoe vaak kun je energie vergelijken?

Het zou eigenlijk lonen om structureel en periodiek energie te vergelijken. Zeker wanneer je kiest voor een jaarlijks contract, kun je aan het einde van je contract kijken of je ergens anders goedkoper uit bent. Zo kun je eenvoudig overstappen naar een nieuwe leverancier. Je kunt dus zo vaak vergelijken en overstappen als jij wilt, mits jouw contract ten einde loopt.

Wij van Kiesmakkelijk maken er onze missie van om jou goed inzicht te geven in jouw persoonlijke mogelijkheden. We zetten verschillende leveranciers op een rijtje waar jij uit kunt kiezen. Hierbij zie je direct het maandbedrag en de eventuele aanbieding of welkomstkorting die je bij een overstap krijgt. Je kunt hierbij kijken wat jij belangrijk vindt. Wil je een contract voor een jaar? Of heb je liever vaste voorwaarden voor een langere tijd bij dezelfde energieleverancier? Wat wil je per maand maximaal uitgeven aan je energie en wat krijg je voor dit bedrag?

Door te kijken wat je op dit moment verbruikt en wat je hiervoor betaalt, kun je direct zien of je ergens anders goedkoper uit bent.

Gebruik Kiesmakkelijk als energievergelijker

Voor sommigen kan energie vergelijken klinken als een saaie taak wat veel tijd in beslag neemt. Niets is minder waar. Door gebruik te maken van een energievergelijker zoals Kiesmakkelijk weet je binnen één minuut direct waar je een betere deal kunt krijgen. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en je kunt direct het aanbod zien van alle energieleveranciers bij jou in de buurt. Door deze leveranciers te vergelijken met jouw huidige leverancier, zie je direct waar voor jou kansen en risico’s liggen.

Zo kun je iedere maand flink besparen op je energierekening. Zeker wanneer je bij het overstappen gebruik kunt maken van een leuke welkomstkorting, kan dit zomaar oplopen tot in de honderden euro’s per jaar. Jij kiest vervolgens op je 1, 2, 3, 4 of 5 jaar vastzit aan je nieuwe energiecontract of dat je een variabel contract afsluit. Hier kies je ook zelf of je iedere maand kunt opzeggen of niet. Zo sluit je altijd een energiecontract af die aansluit bij jouw wensen en budget. Stop met te veel te betalen voor je energierekening en kijk waar je kunt besparen door gebruik te maken van een energievergelijker.

Kies voor duurzaamheid en groene stroom

Steeds meer mensen worden bewuster van het milieu en het klimaat en vinden dit ook belangrijk. Daarom kiezen ook steeds meer mensen voor groene stroom of een duurzaam energiebedrijf. Wanneer jij dit ook belangrijk vindt, kun je jouw keuze hierop baseren bij het overstappen van energieleverancier. Er zijn diverse energieleveranciers die bekend staan om hun duurzaamheid.

Het is vervolgens aan jou om te kijken waar je groene stroom kunt krijgen tegen een scherpe prijs. Uiteraard staat Kiesmakkelijk ook hierin voor je klaar. Uiteraard kun je hierbij ook kiezen voor een vast contract of een variabel contract. Ieder jaar kun je weer jouw energieleverancier vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit meer betaald dan nodig is.

In enkele minuten geregeld

Het enige wat jij hoeft te doen is jouw gegevens invullen en een energieleverancier kiezen die bij jou past. Vervolgens wordt alles voor jou geregeld en zetten wij de opties voor jou op een rij. De nieuwe leverancier wordt ingelicht en op de gekozen datum wordt de overstap gemaakt van jouw oude energieleverancier naar de nieuwe. Hier hoef jij helemaal niks voor te doen. Wanneer je een welkomstkorting krijgt bij jouw nieuwe leverancier, krijg je deze in veel gevallen na een aantal maanden of aan het einde van het jaar. Wanneer jouw nieuwe contract ingaat, kun je direct profiteren van de lagere tarieven.

Met een kleine handeling zoals vergelijken kun jij dus per jaar flink besparen op jouw energierekening. Daarom is het aan te raden om ieder jaar weer te kijken of je ergens anders een lager tarief kunt krijgen. Zeker wanneer je een contract hebt afgesproken wanneer de prijzen hoog lagen voor energie, is het aan te raden om direct tegen het einde van je contract te kijken of en waar je kunt besparen op je maandelijkse energiekosten.

De concurrerende energiemarkt

Energieleverancier willen graag nieuwe klanten. Daarom concurreren zij met elkaar en zorgen ze voor de laagste prijzen en de beste deals. Blijf jij jarenlang bij dezelfde energieleverancier, dan kan het zomaar zijn dat jij veel te veel betaald. Daarom is het aan te raden om ieder jaar weer te kijken naar het huidige aanbod. In de meeste gevallen kom je wel een energieleverancier tegen waar je maandelijks minder kwijt bent aan je energiekosten.

Dit geld kun je iedere maand dus mooi in je zak steken. Door eenvoudig je postcode in te vullen zie je het aanbod bij jou in de buurt. Ook zie je hoe anderen deze leverancier beoordelen. Vervolgens maak jij de keuze of je wilt overstappen of dat je blijft bij jouw huidige energieleverancier. Mensen die nooit overstappen van energieleverancier, kunnen honderden euro’s mislopen op jaarbasis. Dat is ontzettend zonde en onnodig, zeker met een energievergelijker. Bij Kiesmakkelijk zie je direct het aanbod en wat je per maand kunt besparen.

Veelgestelde vragen

De meeste huishoudens hebben een energiecontract voor onbepaalde tijd en kunnen elk moment overstappen van energieleverancier. Heb je echter een contract voor bepaalde tijd (met einddatum), dan kun je pas overstappen als je energiecontract bijna afloopt.