Energie vergelijken

De rust lijkt terug op de energiemarkt. Bekijk direct wat dit voor jou kan betekenen! Vergelijk direct alle beschikbare energiedeals van dit moment op basis van jouw woonsituatie.

  • Écht onafhankelijk vergelijken
  • Zorg dat je goed zit met een goede deal
  • Makkelijk kiezen, zoals je van ons gewend bent.
trustpilot

Start jouw energievergelijking

Voer een valide postcode in
Alleen cijfers toegestaan
Alleen letters toegestaan

Jouw 4 stappen naar de slimste energie keuze

formulier

Vul gegevens in

Binnen een minuut personaliseer je de uitkomst van de vergelijker op basis van jouw situatie.

vergelijking

Vergelijk eenvoudig

Bekijk de criteria goed en beoordeel welke aanbieder het beste bij jou past.

kiezen

Kies de beste aanbieder

De vergelijking goed bekeken? Klik op de aanbieder die bij je past en begin met afsluiten.

afsluiten

Geniet van jouw voordeel

Sluit het product af en weet dat jij wederom de slimste keuze hebt gemaakt.

Top 5 goedkoopste energieaanbieders

O.b.v. een 1-jarig contract, 2500 kWh electriciteit en 1000 m3 gas in mei 2024.

Energie vergelijken voor jouw nieuwe contract

Het is belangrijk om regelmatig energie te vergelijken. Alleen zo weet je of je niet te veel betaalt voor jouw energierekening iedere maand. Inmiddels is er gelukkig weer wat meer rust ontstaan op de energiemarkt. Hierdoor zijn de prijzen weer  gunstiger ten opzichte van de voorgaande (onrustige) jaren. Energieleveranciers sluiten dan ook weer contracten af waarbij jouw tarieven vaststaan, wel zo veilig! Nu is dan ook het beste moment om energie te vergelijken en te kijken waar je het meeste kunt besparen. Vergelijken helpt jou al gauw een paar honderd euro per jaar besparen.

Waarom energie vergelijken bij Kiesmakkelijk?

Doordat diverse leveranciers andere prijzen hanteren kun je per jaar wel honderden euro’s besparen. Door over te stappen naar een andere leverancier aan het einde van je contract, kun je wellicht iedere maand flink besparen op je energiekosten. Vaak hebben energieleveranciers ook interessante acties of aanbiedingen, waardoor het interessant is om over te stappen. Denk hierbij aan een leuke welkomstkorting.

Het vergelijken van diverse energieleveranciers is eenvoudig bij Kiesmakkelijk. Binnen enkele seconden bieden wij jou een overzicht met daarin diverse leveranciers en hun prijzen en energie aanbiedingen. Zo kun je direct zien wat het beste bij jou past en hoeveel je per maand kunt besparen op jouw energierekening. Door gericht te zoeken op jouw adres, zie je welke leverancier er stroom en gas kan leveren op jouw adres en wat dit voor jou zal gaan kosten.

Veelgestelde vragen over energie(contracten)

Het moment waarop je kunt overstappen van energieleverancier verschilt per huishouden. Indien je beschikt over een variabel contract voor onbepaalde tijd, heb je de vrijheid om op elk gewenst moment over te stappen.

Het voordeel van dit contract is dan ook dat je altijd flexibel bent en kan reageren op zaken die spelen binnen de energiemarkt.

Heb je een contract met een vaste looptijd? Dan kan je pas overstappen op het moment dat het contract afloopt. Dit kan betekenen dat je wat langer moet wachten voordat je kan overstappen op eventuele gunstigere tarieven. Aan de andere kant heb je met dit contract wel zekerheid.

Op 6 december 2023 heeft het ACM geadviseerd een vast contract te nemen. Volgens het ACM is dit voordeliger en biedt het zekerheid.

Of dit ook daadwerkelijk gunstiger is voor jou is moeilijk te zeggen. Dit hangt namelijk van verschillende factoren af. Daarnaast is het goed om af te wegen of je voor zekerheid van een vast tarief gaat of wellicht iets meer wilt betalen maar de vrijheid hebt om over te stappen wanneer de tarieven of voorwaarden wijzigen.

Een vast energiecontract biedt stabiliteit en zekerheid omdat de tarieven gedurende de looptijd van het contract vastliggen. Dit kan handig zijn voor huishoudens die graag budgetteren en niet willen worden beïnvloed door schommelingen in energieprijzen op de markt.

Aan de andere kant kan een variabel energiecontract meer flexibiliteit bieden, omdat de tarieven kunnen fluctueren op basis van marktomstandigheden. Dit kan voordelig zijn als energieprijzen dalen, maar het kan ook risico’s met zich meebrengen als de prijzen stijgen.

Het beste contract hangt af van individuele omstandigheden, zoals de bereidheid om risico’s te nemen, de verwachtingen ten aanzien van energieprijzen en de behoefte aan stabiliteit in de budgetplanning. Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een energieadviseur om een weloverwogen beslissing te nemen die past bij de specifieke behoeften van het huishouden.

Bij Kiesmakkelijk.nl proberen we energie vergelijken zo makkelijk mogelijk te maken. Het is dan ook zo gedaan!

Bij het vergelijken op onze website zorgen we voor een persoonlijke vergelijking op maat. Aan de hand van adresgegevens, huidig verbruik, de samenstelling van het huishouden en de huidige leverancier zetten we alles op een rijtje.

Door deze gegevens in onze database te plaatsen kunnen we eenvoudig een vergelijking op maat maken. Je krijgt eenvoudig te zien welke energieleverancier voor hou het voordeligst uitvalt.

Als laatst kan je eenvoudig flexibele en vaste contracten met elkaar vergelijken. Heb je een voorkeur? Sluit de ander dan gerust uit.

Flexibele contracten kunnen voordelig zijn vanwege de mogelijkheid om snel te reageren op marktveranderingen, terwijl vaste contracten stabiliteit en zekerheid bieden met vaste tarieven gedurende een bepaalde periode. Door deze opties te vergelijken, kunnen klanten een weloverwogen beslissing nemen die past bij hun financiële situatie en energiebehoeften.

Wij het gedoe, jij een slimme keuze

Kiesmakkelijk is jouw startpunt om te besparen op vaste lasten of om geld in beweging te zetten. Laat ons alle kleine lettertjes en verschillende aanbieders inventariseren, zodat jij alleen nog jouw bij ons hoeft te kijken welke aanbieder bij je past. Bij Kiesmakkelijk maken we vaste lasten niet leuk, wel makkelijk.

trustpilot
kiesmakkelijk.nl team

Wij hebben hier voor ons bedrijf de Sim Only vergelijkingstool gebruikt. Was gemakkelijk te gebruiken en deed wat het moest doen.

Inge / Ecovoordeel.nl

De vergelijking was gemakkelijk en het indienen bij de energieprovider liep voorspoedig.

M. van Reijn

Altijd vriendelijke geholpen door het team van Kiesmakkelijk. Fijne website en klantenservice wanneer je ze nodig hebt.

Hetty

Kies voor duurzaamheid en groene stroom

Steeds meer mensen worden bewuster van het milieu en het klimaat en vinden dit ook belangrijk. Daarom kiezen ook steeds meer mensen voor groene stroom of een duurzaam energiebedrijf. Wanneer jij dit ook belangrijk vindt, kun je jouw keuze hierop baseren bij het overstappen van energieleverancier. Er zijn diverse energieleveranciers die bekend staan om hun duurzaamheid.

Het is vervolgens aan jou om te kijken waar je groene stroom kunt krijgen tegen een scherpe prijs. Uiteraard staat Kiesmakkelijk ook hierin voor je klaar. Uiteraard kun je hierbij ook kiezen voor een vast contract of een variabel contract. Ieder jaar kun je weer jouw energieleverancier vergelijken. Zo weet je zeker dat je nooit meer betaald dan nodig is.

In enkele minuten geregeld

Het enige wat jij hoeft te doen is jouw gegevens invullen en een energieleverancier kiezen die bij jou past. Vervolgens wordt alles voor jou geregeld en zetten wij de opties voor jou op een rij. De nieuwe leverancier wordt ingelicht en op de gekozen datum wordt de overstap gemaakt van jouw oude energieleverancier naar de nieuwe. Hier hoef jij helemaal niks voor te doen. Wanneer je een welkomstkorting krijgt bij jouw nieuwe leverancier, krijg je deze in veel gevallen na een aantal maanden of aan het einde van het jaar. Wanneer jouw nieuwe contract ingaat, kun je direct profiteren van de lagere tarieven.

Met een kleine handeling zoals vergelijken kun jij dus per jaar flink besparen op jouw energierekening. Daarom is het aan te raden om ieder jaar weer te kijken of je ergens anders een lager tarief kunt krijgen. Zeker wanneer je een contract hebt afgesproken wanneer de prijzen hoog lagen voor energie, is het aan te raden om direct tegen het einde van je contract te kijken of en waar je kunt besparen op je maandelijkse energiekosten.

Energie vergelijken 2024

Ten opzichte van 2023 lijkt 2024 weer een wat stabieler jaar te worden. De enorme schommelingen en onzekerheid hebben veel stof doen opwaaien. In 2024 is het ACM dan ook met een statement naar buiten gekomen omtrent de kosten van variabele en vaste contracten. Hierbij gaven zij aan dat vaste contracten naar alle waarschijnlijkheid goedkoper zullen zijn dan variabele tarieven. Tevens dek je je hierbij in voor eventuele schommelingen in de markt.

De concurrerende energiemarkt

Energieleveranciers willen graag nieuwe klanten. Daarom concurreren zij met elkaar en zorgen ze voor de laagste prijzen en de beste deals. Blijf jij jarenlang bij dezelfde energieleverancier, dan kan het zomaar zijn dat jij veel te veel betaald. Daarom is het aan te raden om ieder jaar weer te kijken naar het huidige aanbod. In de meeste gevallen kom je wel een energieleverancier tegen waar je maandelijks minder kwijt bent aan je energiekosten.

Dit geld kun je iedere maand dus mooi in je zak steken. Door eenvoudig je postcode in te vullen zie je het aanbod bij jou in de buurt. Ook zie je hoe anderen deze leverancier beoordelen. Vervolgens maak jij de keuze of je wilt overstappen of dat je blijft bij jouw huidige energieleverancier. Mensen die nooit overstappen van energieleverancier, kunnen honderden euro’s mislopen op jaarbasis. Dat is ontzettend zonde en onnodig, zeker met een energievergelijker. Bij Kiesmakkelijk zie je direct het aanbod en wat je per maand kunt besparen.