Cryptobeurzen vergelijken

Starten met het kopen van cryptocurrency of een crypto exchange? Dan wil je dit doen bij een platform die aansluit bij jouw handelswijze en tegelijkertijd lage kosten doorberekent. Wij maken het je makkelijk.

  • Écht onafhankelijk vergelijken
  • Een exchange die bij jouw situatie past
  • Makkelijk kiezen, zoals je van ons gewend bent.
trustpilot
zet jouw geld aan het werk. vergelijk, kies,relax

Onze keuze voor juni 2024

Voor de maand mei is onze keuze gevallen op Coinbase. Dit vanwege de relatief lage kosten en hoge mate van gebruiksvriendelijkheid. Dit maakt het ook voor de beginnende belegger een fijn platform.

coinbase
Bekijk Coinbase

Tip: Al aan het beleggen in traditionele aandelen, ETFs of obligaties? In de plaats van apart in crypto te investeren kan je ook aandelen en ETFs gefocust op cryptocurreny aanschaffen. Bekijk hier Cryptotrackers

Cryptobeurzen vergelijken

coinbase

Ondersteunt iDeal
Ruime selectie currencies
Lage fees

bitvavo logo

Ondersteunt iDeal
Ruime selectie currencies
Nederlandse crypto exchange

binance logo

Ondersteunt iDeal
Slechts 0,1% transactiekosten
Hoge verwerkingssnelheid

Ondersteunt iDeal
Ruime selectie currencies
25 euro welkomstkorting

etoro

Wereldwijd platform
Gebruiksvriendelijke interface
Grote cryptocommunity

Traditioneel beleggen ook een optie?

Twijfel je nog? Bekijk onderstaande de beste en bekendste brokers voor aandelen, ETFs, obligaties en indexfondsen. Review op basis van Trustpilot score. Kosten 2024 o.b.v. een totale beleggingswaarde van 10.000 euro, 15 transacties per kwartaal en gemiddeld 300 euro per transactie.

 

Aanbieder Review cijfer Kosten p/j  
image 4,2/5 €180  
LYNX logo 4,3/5 €360  
image 1,3/5 €341,97  
MEXEM logo 4,8/5 €108  
image 3/5 €90  
       

* Kosten kunnen afwijken in de vergelijker o.b.v. nieuwe data.

Brokers vergelijken

Cryptobeurzen vergelijken

Of je nu wilt starten met beleggen of wilt oriënteren of je bij de juiste exchange zit, vergelijken is altijd te adviseren. Bespaar eenvoudig op kosten en bekijk of jouw exchange voldoet aan de verwachtingen.

Bij ons vergelijk je eenvoudig crypto beurzen op basis van jouw situatie. Bekijk de beurzen, beoordeel deze en maak zelf een keuze voor de beurs die bij jou past.

Een aantal zaken waar je goed op moet letten:

  • Jaarlijkse kosten – Welke cryptoexchange heeft hoge kosten en staan deze in lijn met de service? Let hierbij goed op de vaste en variabele kosten per exchange.
  • Land van herkomst – Veel cryptobeurzen zijn gevestigd in het buitenland en verplichten je om jouw geld om te zetten naar Dollars. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.
  • Beurs – Is de beurs gevestigd in Nederland of een ander land en wat betekend dit voor jou? Dit kan namelijk invloed hebben op jouw belastingaangifte of uitbetalingen.

Lees hier meer over hoe je de juiste cryptobeurs kiest

Wij het gedoe, jij een slimme keuze

Kiesmakkelijk is jouw startpunt om te besparen op vaste lasten of om geld in beweging te zetten. Laat ons alle kleine lettertjes en verschillende aanbieders inventariseren, zodat jij alleen nog jouw bij ons hoeft te kijken welke aanbieder bij je past. Bij Kiesmakkelijk maken we vaste lasten niet leuk, wel makkelijk.

trustpilot
kiesmakkelijk.nl team

Wij hebben hier voor ons bedrijf de Sim Only vergelijkingstool gebruikt. Was gemakkelijk te gebruiken en deed wat het moest doen.

Inge / Ecovoordeel.nl

De vergelijking was gemakkelijk en het indienen bij de energieprovider liep voorspoedig.

M. van Reijn

Altijd vriendelijke geholpen door het team van Kiesmakkelijk. Fijne website en klantenservice wanneer je ze nodig hebt.

Hetty

Veelgestelde vragen over cryptobeurzen

Wat is een cryptobeurs?

De term ‘Cryptobeurs’ is een afgeleide van het Engelse woord voor ‘Cryptocurrency Exchange’. De cryptobeurs is dan ook de instantie of het platform dat ervoor zorgt dat jij als particulier kunt handelen in cryptocurrencies. Als particulier kun je dit enkel doen via een ‘cryptobeurs’. De cryptobeurs stelt jou dus in staat om via hen verschillende cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum of andere digitale valuta aan te schaffen en te verhandelen.

Een cryptobeurs zorgt ervoor dat jij als particulier kunt handelen in cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum, en vele anderen. De cryptobeurs fungeert als een platform waar je transacties kunt uitvoeren.

In ruil voor het faciliteren van deze transacties rekenen de meeste cryptobeurzen een commissie of andere vormen van kosten.

Het is niet mogelijk om als particulier zonder een cryptobeurs te handelen in cryptocurrencies. Een cryptobeurs is dus noodzakelijk.

Er zijn verschillende soorten cryptobeurzen. Veel van de cryptobeurzen die op deze pagina zijn genoemd, bieden handel aan in diverse cryptocurrencies. Sommige cryptobeurzen beperken zich echter tot een kleinere selectie. Let hier dus goed op.

De beste cryptobeurs in Nederland hangt af van jouw specifieke behoeften en handelsstijl. De kosten die gepaard gaan met een cryptobeurs kunnen namelijk variëren op basis van hoe jij handelt. Zo kunnen er variabele kosten en transactiekosten in rekening worden gebracht.

Een van de meest populaire cryptobeurzen in Nederland is echter Bitvavo. Dit is niet gek, aangezien Bitvavo een zeer gebruiksvriendelijke platform biedt die zelfs voor beginnende handelaren gemakkelijk te begrijpen is. Daarnaast kun je handelen in een groot aantal cryptocurrencies en zijn de kosten relatief laag.

 

Het kiezen van de juiste cryptobeurs is niet ingewikkeld, maar vereist wel enige aandacht. De beste cryptobeurs is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Let hierbij goed op hoeveel transacties je verwacht te doen, aangezien de kosten per transactie per beurs kunnen verschillen.

Sommige cryptobeurzen hanteren lage transactiekosten, maar hogere jaarlijkse vaste kosten. Andere cryptobeurzen houden de jaarlijkse kosten laag, maar rekenen hogere transactiekosten. Weer andere cryptobeurzen nemen een percentage van je inleg.

Ga dus goed na hoe je wilt gaan handelen in cryptocurrencies, wat je jaarlijks verwacht aan transacties en bekijk dan welke cryptobeurs het beste bij je past.

De kosten van een cryptobeurs zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de hoeveelheid transacties die je verricht, de bedragen die je uitgeeft en de manier waarop de cryptobeurs kosten doorrekent.

Het is belangrijk om voor jezelf na te gaan hoe vaak je van plan bent te handelen en met welke bedragen. Op basis hiervan kan het soms voordelig zijn om te kiezen voor een cryptobeurs met een vast bedrag per maand of een commissie per transactie.

Veel cryptobeurzen rekenen ook transactiekosten over de aankoop van cryptocurrencies of het opnemen van geld vanuit je cryptobeursrekening.

Daarnaast zitten er vaak kosten verbonden aan het uitbetalen van je cryptocurrencies. Bij Bitvavo gaat het als volgt:

Stel, je wilt voor €1000 Bitcoin verkopen. Hierbij gaan we uit van de maximale (taker)fee van 0,25%. €1000 * 0,25% = €2,50 handelskosten.

Zoals je van ons gewend bent, maken we het je gemakkelijk om cryptobeurzen te vergelijken. Wij bieden een overzicht van verschillende populaire cryptobeurzen in Nederland. Vervolgens hoef je alleen je eigen situatie hieraan te koppelen. Verwacht je veel transacties te doen of kies je voor een eenmalige aankoop? Dit kan invloed hebben op welke cryptobeurs het beste bij jou past.

Kom je er niet uit? We staan altijd klaar om je te helpen. Hoewel we geen specifieke aanbevelingen doen, kunnen we je wel helpen met het uitleggen van de vergelijking. De keuze is uiteindelijk aan jou.

Jouw 4 stappen naar de beste cryptobeurs

formulier

Stel je beleg gedrag vast

Beoordeel hoeveel transacties je voornemens bent te doen en tegen welke waarde.

vergelijking

Vergelijk eenvoudig

Bekijk de criteria goed en beoordeel welke exchange het beste bij jou past.

kiezen

Kies de beste broker

De vergelijking goed bekeken? Klik op de exchange die bij je past en begin met afsluiten.

afsluiten

Geniet van jouw voordeel

Sluit je bij de exchange aan en weet dat jij wederom de slimste keuze hebt gemaakt.