Brokers vergelijken

Starten met beleggen? Vergelijk dan welke broker het beste bij jou past. Vergelijk eenvoudig verschillende brokers op basis van de kosten, kwaliteit en dienstverlening.

  • Écht onafhankelijk vergelijken
  • Een broker die bij jouw situatie past
  • Makkelijk kiezen, zoals je van ons gewend bent.
trustpilot
zet jouw geld aan het werk. vergelijk, kies,relax

Onze keuze voor mei 2024

Voor de maand mei is onze keuze gevallen op DEGIRO. De grootste broker in Nederland. Een groot aanbod beleggingsmogelijkheden met relatief lage kosten en een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid.

degiro logo
Bekijk de website van DEGIRO

Populaire brokers in Nederland

Review op basis van Trustpilot score. Kosten 2024 o.b.v. een totale beleggingswaarde van 10.000 euro, 15 transacties per kwartaal en gemiddeld 300 euro per transactie.

 

Aanbieder Review cijfer Kosten p/j  
image 4,2/5 €180  
LYNX logo 4,3/5 €360  
image 1,3/5 €341,97  
MEXEM logo 4,8/5 €108  
image 3/5 €90  
       

* Kosten kunnen afwijken in de vergelijker o.b.v. nieuwe data.

Brokers vergelijken

Of je nu wilt starten met beleggen of wilt oriënteren of je bij de juiste broker zit, vergelijken is altijd te adviseren. Bespaar eenvoudig op kosten en bekijk of jouw broker voldoet aan de verwachtingen.

Bij ons vergelijk je eenvoudig brokers op basis van jouw situatie. Bekijk de brokers, beoordeel deze en maak zelf een keuze voor de broker die bij jou past.

Een aantal zaken waar je goed op moet letten:

  • Jaarlijkse kosten – Welke broker heeft hoge kosten en staan deze in lijn met de service? Let hierbij goed op de vaste en variabele kosten per broker.
  • Land van herkomst – Brokers als eToro verplichten je om jouw geld om te zetten naar Dollars. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.
  • Broker – Is de broker gevestigd in Nederland of een ander land en wat betekend dit voor jou? Dit kan namelijk invloed hebben op jouw belastingaangifte of uitbetalingen.

Broker overzicht

Broker Aandelen ETFs Indexfondsen Obligaties Periodiek Beleggen
Fractioneel Beleggen
 
DEGIRO Bekijk Broker
ABN AMRO Bekijk Broker
Mexem Bekijk Broker
Lynx Bekijk Broker
eToro Bekijk Broker
XTB Bekijk Broker
FXFlat Bekijk Broker
InDelta Bekijk Broker

* Mogelijkheden kunnen afwijken o.b.v. nieuwe data.

Wij het gedoe, jij een slimme keuze

Kiesmakkelijk is jouw startpunt om te besparen op vaste lasten of om geld in beweging te zetten. Laat ons alle kleine lettertjes en verschillende aanbieders inventariseren, zodat jij alleen nog jouw bij ons hoeft te kijken welke aanbieder bij je past. Bij Kiesmakkelijk maken we vaste lasten niet leuk, wel makkelijk.

trustpilot
kiesmakkelijk.nl team

Wij hebben hier voor ons bedrijf de Sim Only vergelijkingstool gebruikt. Was gemakkelijk te gebruiken en deed wat het moest doen.

Inge / Ecovoordeel.nl

De vergelijking was gemakkelijk en het indienen bij de energieprovider liep voorspoedig.

M. van Reijn

Altijd vriendelijke geholpen door het team van Kiesmakkelijk. Fijne website en klantenservice wanneer je ze nodig hebt.

Hetty

Veelgestelde vragen over beleggingsbrokers

De term ‘Broker’ is een Engels woord voor ‘Tussenpersoon’. De broker is dan ook de instantie of het bedrijf wat ervoor zorgt dat jij als particulier kan handelen op de effectenbeurs. Als particulier kan je dit enkel doen middels een ‘broker’. De broker stelt jou dus in staat om via hen aandelen, obligaties of fondsen aan te schaffen op de beurs.

Een Broker zorgt ervoor dat jij als particulier kan handelen op de beurs in aandelen, obligaties, fondsen etcetera. De broker treed hierbij op als tussenpersoon en doet namens jouw een handeling op de beurs.

In ruil voor het optreden als tussenpersoon rekenen de meeste brokers een commissie of een andere vorm van kosten door.

Het is niet mogelijk om als particulier zonder broker te handelen op de beurs. Een broker is dus noodzakelijk. 

Er zijn verschillende soorten brokers. Veel van de brokers welke zijn genoemd op deze pagina kunnen zowel in aandelen, fondsen en obligaties handelen. Sommige brokers kunnen enkel in een enkele aandeelvorm handelen. Let hier dus goed op.

De beste broker is afhankelijk van jouw situatie. De kosten die bij een broker komen kijken zijn namelijk afhankelijk van de wijze waarop jij handelt. Zo worden er vaak variabele kosten doorbelast en worden er transactiekosten berekent.

De meest populaire broker in Nederland is echter DEGIRO. Dit is ook niet gek DEGIRO biedt een erg gebruiksvriendelijke interface welke ook voor de beginnende belegger al snel goed te begrijpen is. Tevens kan je vanuit een groot portfolio handelen en zijn de kosten relatief laag.

 

Het kiezen van de juiste broker is niet ingewikkeld, maar vereist wel wat aandacht. De beste broker is per situatie verschillend. Let hierbij goed op hoeveel transacties je verwacht te doen. Vaak betaal je een bedrag per transacties. Dit bedrag is per broker verschillend.

Sommige brokers hanteren lage transactiekosten, maar hogere jaarlijke vaste kosten. Andere brokers kiezen ervoor de jaarlijkse kosten laag te houden, maar dan de transactiekosten te verhogen. Andere brokers pakken we een % van jouw inleg.

Ga dus goed na hoe je wilt gaan beleggen, wat je jaarlijks verwacht aan te schaffen en bekijk dan welke broker goed bij je past.

De kosten van een broker zijn afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij aan de hoeveelheid aankopen/mutaties die jij verricht, de hoogte van de bedragen die je uitgeeft en de wijze waarop de broker kosten doorrekent.

Het is dus belangrijk om voor jezelf na te gaan hoeveel je voornemens bent te handelen en voor welke bedragen. Aan de hand hiervan kan het soms voordelig zijn bij een broker te handelen met een vast bedrag per maand of op basis van een commissie per handeling.

Veel brokers berekenen ook nog transactiekosten over de aankoop van aandelen of het opnemen van geld vanuit je broker rekening.

In de regel kan je aanhouden dat je per order van 1000 euro ongeveer 1,5-4 euro kwijt bent aan variabele kosten bij een broker. Dit kan natuurlijk afwijken o.b.v. het model van de broker zelf.

Zoals je van ons gewend bent maken we het je makkelijk. Wij zorgen voor een overzicht van verschillende populaire brokers in Nederland. Vervolgens hoef je alleen je eigen situatie hieraan te koppelen. Verwacht je veel transacties uit te voeren of kies je voor een eenmalige aankoop? Dit kan invloed hebben op de broker die bij jou past.

Kom je er niet uit? We kunnen je altijd helpen. De keuze is aan jou en wij adviseren dan ook niet. Wel kunnen we je helpen met het toelichten van de vergelijking.

Jouw 4 stappen naar de beste broker

formulier

Stel je beleg gedrag vast

Beoordeel hoeveel transacties je voornemens bent te doen en tegen welke waarde.

vergelijking

Vergelijk eenvoudig

Bekijk de criteria goed en beoordeel welke broker het beste bij jou past.

kiezen

Kies de beste broker

De vergelijking goed bekeken? Klik op de broker die bij je past en begin met afsluiten.

afsluiten

Geniet van jouw voordeel

Sluit je bij de broker aan en weet dat jij wederom de slimste keuze hebt gemaakt.