Private lease vergelijken bij Kiesmakkelijk

Wil je graag een auto rijden, maar wil je geen grote uitgave doen? Dan kun je kiezen voor private lease. Hierbij lease je de auto voor een bepaalde tijd als particulier. Je betaalt een vast bedrag per maand voor de auto. In dit bedrag zijn de verzekeringen al meegenomen. Je dient alleen zelf nog de brandstof voor de auto te betalen. Bij private lease heb je de keuze uit een nieuwe auto of een tweedehandsauto.

Wanneer je een auto leaset, is de auto niet van jou, maar van het bedrijf waarvan je de auto leaset. Wel is het mogelijk om de auto over te kopen van het bedrijf waarvan je de auto leaset. In sommige gevallen kan dat wanneer je leasecontract eindigt, maar het kan ook wanneer je contract nog loopt. Vaak betaal je dan minder voor de aanschafkosten van de auto.

Wanneer je de auto niet wilt overkopen, dien je de auto weer in te leveren wanneer je contract is afgelopen. Je kunt dan een nieuw leasecontract afsluiten met een andere auto. Zo kun je in een auto rijden, zonder dat je direct een grote uitgave hoeft te doen. Per maand betaal jij voor de auto, inclusief verzekeringen. Vergelijk op Kiesmakkelijk de mogelijkheden en beslis of dit iets voor jou is.

Welke auto’s kun je leasen

Per leasebedrijf kan het aanbod van auto’s verschillen. Vaak heb je wel de keuze tussen een nieuwe auto of een occasion. Sommige mensen willen graag in de nieuwste auto’s rijden en andere rijden liever in een tweedehandsauto. Voor een nieuwere auto betaal je vaak een hoger bedrag per maand. Ook kan de levertijd wat langer zijn. Een nieuwe auto heeft daarnaast weer minder onderhoud nodig dan een tweedehandsauto.

Daarnaast kun je profiteren van alle nieuwe snufjes die bij een nieuwe auto horen. Bij een occasion, of tweedehandsauto, is er vaak een kortere looptijd en een kortere levertijd. Je kunt dus, bijvoorbeeld op de website van Kiesmakkelijk, zelf kijken wat je fijner vindt. In veel gevallen kun je filteren op een nieuwe auto of een occasion. Zo kun je direct zien wat het aanbod is en wat je per maand gaat betalen voor deze auto.

Je hebt je auto gevonden, en nu?

Je hebt een tijdje rondgekeken en je hebt de perfecte auto gevonden die je wilt gaan leasen. Je kunt nu een schatting doen van het aantal kilometers dat je denkt te gaan rijden met je private lease-auto. Vaak heb je ook de mogelijkheid om wat extra’s te selecteren. Bedenk hoelang je de auto wilt gaan leasen. In veel gevallen is er een looptijd van 12 tot 60 maanden.

Nu kun je de lease-overeenkomst afsluiten. Je krijgt te horen wat de levertijd is en wanneer de leasetermijn ingaat. In veel gevallen zal de leasemaatschappij de auto leveren of je kunt deze zelf komen ophalen. Is de looptijd van het leasecontract voorbij? Dan dien je de auto weer in te leveren. Nu kun je ervoor kiezen om een nieuw contract af te sluiten met dezelfde of een nieuwe auto, of je kunt de auto overkopen van het leasebedrijf.

De kosten van private lease

Denk je erover na om een auto te leasen? Dan kunnen de kosten verschillen. Het hangt namelijk af van het soort auto dat je wilt leasen en de looptijd van het contract. Een elektrische auto is bijvoorbeeld duurder dan een brandstof auto. Ook zit er een verschil in prijs tussen een handgeschakelde auto en een automaat. In sommige gevallen hebben leasebedrijven een aanbieding. Je kunt dan profiteren van een korting waar je ook weer geld mee kunt besparen. Je kunt dan voor jezelf kijken of de kosten belangrijker zijn of dat je graag in een nieuwe auto wilt rijden.

Kies je voor een auto met airconditioning, achteruitrijcamera, cruise control of stoelverwarming, dan mag je op een hoger bedrag per maand verwachten dan wanneer je een auto kiest zonder deze opties. Je kunt het dus zelf zo goedkoop of duur maken als je wenst. Kijk en vergelijk goed van te voren waar je jezelf aan verbindt. Bij Kiesmakkelijk maken we dit graag voor jou inzichtelijk.

De voordelen van het leasen van een auto

Voor veel mensen is het grootste voordeel van private lease, dat je geen groot bedrag hoeft uit te geven om in een auto te kunnen rijden. Je betaalt een bedrag per maand voor de looptijd van je contract. Na die periode zit je nergens meer aan vast. Met private lease weet je dus altijd van tevoren wat je kwijt bent aan je auto. Het enige wat je zelf nog dient te betalen is de brandstof.

Je hoeft dus niet na te denken over een autoverzekering, wegenbelasting of de kosten die komen kijken bij het onderhoud van de auto. Deze kosten zitten allemaal inbegrepen bij het maandbedrag van de auto. Ook kiezen veel mensen voor private lease, wanneer ze niet helemaal zeker weten of ze een auto willen aanschaffen. Met private lease kun je een bepaalde periode testen of een auto bij jou past en of je er voldoende gebruik van maakt. Hiervoor kun je een leasecontract afsluiten van een korte periode.

Kun je geen extra geld lenen bij de bank voor het aanschaffen van een auto? Dan kan private lease ook een goede optie zijn om zo toch te kunnen autorijden.

De nadelen van private lease

Wanneer je een contract aangaat, kun je hier moeilijk onderuit. Het kan voorkomen dat je van het contract wilt afzien, bijvoorbeeld bij ziekte, ontslag of bij een scheiding. Je dient dan een hoog bedrag te betalen voor de contractbreuk. Ook kan het contract invloed hebben op het maximale bedrag dat je kunt krijgen voor je hypotheek.

Denk hier dus goed over na wanneer je in de nabije toekomst een huis wil gaan kopen. Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan kun je helaas geen auto leasen. Er wordt altijd een BKR-registratie uitgevoerd. Een auto leasen is in veel gevallen ook alleen interessant wanneer je veel de weg op bent.

Staat de auto een tijdje stil? Dan zijn de kosten erg hoog. Rijd je juist heel veel? Dan haal je alle voordelen uit een private lease-auto. Houd er rekening mee dat het eigen risico bij schade bij private lease vaak ligt op de €500. Wanneer je meer dan 3 jaar een auto leaset, vervallen je schadevrije jaren. Dit komt doordat je geen autoverzekering op je naam hebt staan. Deze verzekering zit inbegrepen in je private leasecontract.

Een private leasecontract afsluiten

Wil je na het lezen van alle voor- en nadelen graag een auto private leasen? Dan ga je op onderzoek uit welke auto je zou willen leasen en waar je dit het voordeligst kunt doen. Hiervoor kun je de private lease vergelijker op deze website gebruiken. Je kunt hierbij filteren op wat jij belangrijk vindt. Bijvoorbeeld een nieuwe auto of een occasion. Daarbij kies je ook alle opties die je belangrijk vindt. Vul ook het bedrag in wat je maximaal wilt besteden aan de auto, de looptijd van het contract en de hoeveelheid kilometer die je verwacht te gaan rijden met de auto. Kiesmakkelijk geeft je dan een aantal opties waar jij uit kunt kiezen. Je ziet direct wat het maandbedrag gaat zijn voor de auto.

Nu kun je bepalen of je het contract gaat afsluiten of dat je nog even verder kijkt. Door diverse private lease-bedrijven met elkaar te vergelijken, zie je direct hoeveel je kunt besparen per maand.