Dagwaarde auto berekenen

De dagwaarde van de auto is belangrijk voor onder andere het aanvragen van een autoverzekering. Dit speelt namelijk een grote rol in het bepalen van de premie. De dagwaarde van de auto is een schattig van wat de auto op moment van verkoop zou opleveren. Dit is natuurlijk belangrijk om te weten wanneer je een auto gaat kopen of gaat verkopen. Zo weet je zeker dat je de juiste prijs krijgt voor jouw auto en weet je ook zeker dat je een auto aanschaft en daar niet te veel voor betaalt.

Je kunt eenvoudig de dagwaarde van de auto online berekenen. Dit is handig voor jezelf, maar ook voor andere partijen. Na het invullen van een aantal gegevens kun je achterhalen wat de dagwaarde van je auto is. Op basis daarvan kan de premie worden bepaald voor jouw autoverzekering en weet je direct wat je kunt vragen voor jouw auto wanneer je deze wilt verkopen. Binnen enkele minuten weet jij wat de dagwaarde is van jouw auto.

Waarom de dagwaarde van de auto bepalen

Er zijn meerdere redenen waarom je de dagwaarde van de auto wilt bepalen. Een van de belangrijkste redenen is voor het afsluiten van je autoverzekering. Heb je een oude auto met een lage dagwaarde? Dan is het aantrekkelijker om te kiezen voor een WA verzekering in plaats van een all risk verzekering. Een all risk verzekering is prijzig. Je kunt iedere maand geld besparen door te kiezen voor een WA verzekering.

Heb je juist een nieuwe auto met een hogere dagwaarde? Dan is het juist weer aantrekkelijker om te kiezen voor een all risk verzekering. Een autoverzekeraar kan je hier meer informatie over geven. Door diverse autoverzekeringen met elkaar te vergelijken op de website van Kiesmakkelijk, zie je direct wat het aanbod is en wat je hiervoor per maand gaat betalen. Je kunt dan helemaal zelf kiezen welke dekking je wilt hebben. Zo zie je wat jij per maand of per jaar kwijt bent aan jouw autoverzekering op basis van de dagwaarde van jouw auto.

De beste verzekering afsluiten door Kiesmakkelijk

Op basis van de dagwaarde van je auto kun je een goede autoverzekering afsluiten. Wat voor jou een goede autoverzekering is kan afhangen van een aantal factoren. Je kunt dus zelf de keuze maken bij wie jij een verzekering laat afsluiten. Wel kun je met een vergelijker zoals Kiesmakkelijk zien waar je het voordeligst uit bent. Een voordelige autoverzekering hoeft niet per definitie te betekenen dat het een slechtere autoverzekering is. Daarbij betekent een duurdere autoverzekering ook niet dat deze beter is.

Kijk dus wat aansluit bij jouw wensen en jouw budget en kies hier een passende autoverzekering bij. Je kunt hierbij kijken naar de dagwaarde van de auto. Hoe duurder en nieuwer de auto, des te beter je de auto kunt verzekeren bij schade. Door diverse autoverzekeringen met elkaar te vergelijken kun je bepalen welke het beste bij jou past. Nu kun je ervoor kiezen om bij deze autoverzekeraar jouw verzekering af te sluiten. Heb je nog een lopende autoverzekering? Dan dien je deze zelf op te zeggen. Zo voorkom je dat je dubbel gaat betalen voor je autoverzekering.

Korting krijgen op je autoverzekering

Wanneer je wilt besparen op je autoverzekering, kun je een aantal dingen doen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een hogere eigen risico te nemen. Hierdoor betaal je per maand minder premie. Houd er hierbij wel rekening mee dat wanneer je schade rijdt, je hier een deel van zelf dient te betalen. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op je autoverzekering.

Ook kun je kijken naar de dekking. Een WA verzekering is goedkoper dan een all risk verzekering. Ook hierbij geldt, dat wanneer je schade rijdt, je bij een WA verzekering meer zelf moet betalen dan bij een all risk verzekering. Kies dus waar jij je goed bij voelt. Speelt geld een belangrijke rol? Dan kun je kijken waar je het voordeligst uit bent. Wil je de beste verzekering afsluiten? Dan zal je iets meer betalen per maand. Door diverse verzekeringen te vergelijken op deze website zie je direct waar je het minst betaalt voor een goede dekking die aansluit bij jouw wensen.

Waarom overstappen van autoverzekering

Sommige mensen sluiten eenmaal een autoverzekering af en blijven hier vervolgens jaren zitten. Hier is niks mis mee, maar het kan zijn dat je geld misloopt. Misschien heeft een andere autoverzekeraar wel een goede korting waar jij van kunt profiteren. Daarom kan het interessant zijn om bij Kiesmakkelijk regelmatig autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo zie je direct wat je bij iedere autoverzekeraar kwijt bent per maand voor een goede verzekering. Je kunt dan de keuze maken om over te stappen of om bij je huidige autoverzekeraar te blijven.

Kies je voor een overstap? Dan kan alles voor jou worden geregeld. Hierbij kies je zelf de ingangsdatum van jouw nieuwe verzekering en zeg je jouw huidige autoverzekering op. Houdt er rekening mee dat je een opzegtermijn kunt hebben bij je huidige autoverzekering. Je kunt dan de ingangsdatum van je nieuwe verzekering aanpassen. Zo sluiten beide verzekeringen goed op elkaar aan en ga je te allen tijde goed verzekerd de weg op. Vaak krijg je binnen enkele minuten bericht dat je een voorlopige dekking krijgt. Hier mag je de weg mee op, maar dit betekent nog niet dat de autoverzekeraar jouw aanvraag heeft goedgekeurd.

Kan een autoverzekeraar mijn aanvraag weigeren?

Ja, een autoverzekeraar heeft geen acceptatieplicht. Je kan dus worden geweigerd. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Een autoverzekeraar kan jouw gegevens opvragen. Wanneer naar boven komt dat jij in het verleden fraude hebt gepleegd of niet tijdig hebt betaald, mag een autoverzekeraar jouw aanvraag weigeren. Ook wanneer jij net jouw rijbewijs hebt gehaald of wanneer je ouder bent dan 70, mag een autoverzekeraar de aanvraag weigeren. De kans op schade ligt dan iets hoger dan bij iemand die al ruime tijd schadevrij de weg op gaat. Je kunt bij weigering altijd verder kijken naar een andere verzekeraar. Ook dan helpt Kiesmakkelijk je weer inzicht te krijgen in de mogelijkheden.

Wanneer vraag ik een autoverzekering aan?

Ben je in het bezit van een auto en staat deze op jouw naam? Dan dien je in het bezit te zijn van een autoverzekering. Zonder verzekering mag je niet de weg op. Doe je dit toch? Dan kun je een flinke boete riskeren. Heb je nog rijles, maar ben je al wel in het bezit van een auto? Dan kun je beter even wachten met verzekeren van je auto totdat jij je rijbewijs hebt behaald. Je kunt de auto wel verzekeren zonder rijbewijs, maar dan dient degene die de hoofdbestuurder wordt, de auto te verzekeren. Later kun je dit weer wijzigen.

Wanneer je al in het bezit bent van een autoverzekering, maar je wilt graag overstappen. Dan kun je aan het einde van het jaar kijken waar je voordeliger uit bent. Je dient jouw aanvraag in bij de nieuwe autoverzekering en zegt je oude autoverzekering vervolgens op.