Autoverzekering berekenen en besparen op je premie

Wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten wil je natuurlijk wel weten waar je aan toe bent. Je kunt dan op Kiesmakkelijk diverse autoverzekeringen met elkaar vergelijken om zo te kijken wat de maandelijkse kosten gaan zijn voor je autoverzekering. Iedereen die een auto koopt of een auto op zijn of haar naam zet, dient in het bezit te zijn van een autoverzekering.

Wanneer je de weg opgaat en er gebeuren ongelukken waar schade bij komt kijken, valt veel onder de dekking van de verzekering. Hierdoor hoef jij minder te betalen, doordat je bent verzekerd. Je kunt zelf bepalen wat voor soort verzekering je afsluit. Het verschil in verzekeringen kan erg schelen in de prijs die je betaalt voor je autoverzekering. Ook kan het schelen in de kosten die je zelf dient te betalen wanneer er schade is gemaakt.

Kijk daarom goed wat er bij jou past, om zo tot de beste autoverzekering te komen. Je zal zien dat de prijzen enorm kunnen verschillen per autoverzekeraar. Naast de dekking en het soort verzekering, spelen ook andere factoren een rol bij het bepalen van de kosten die je per maand betaald aan de autoverzekering. Wij van Kiesmakkelijk adviseren jou graag en volledig vrijblijvend.

Welke dekking past bij jouw situatie

Wanneer je een auto hebt, dan ben je hier zuinig op. Je wilt dan ook de beste verzekering afsluiten, maar je betaalt hier liever niet te veel voor. Je kunt diverse verzekeraars met elkaar vergelijken om zo de beste deal te scoren op het gebied van je autoverzekering. Je kunt hierbij kijken welke dekking je wilt voor je auto. Wat voor de een de beste dekking is, is dat niet voor de ander. De beste dekking hangt namelijk af van de dagwaarde van de auto en je leeftijd.

Ook speelt jouw financiële situatie een grote rol in het bepalen van de dekking. Heb je een oude auto aangeschaft, dan is het zonde om te kiezen voor een all risk verzekering. Dit kun je beter kiezen wanneer je een nieuwe auto hebt aangeschaft. Anders betaal je iedere maand een hoog bedrag, voor een auto die al zeer oud is. Je kunt dan beter kiezen voor een WA verzekering.

Wanneer je bij een nieuwe auto schade rijdt, is het juist zonde om alleen te kiezen voor een WA verzekering. Je kiest dan beter voor een all risk verzekering. Kijk dus naar jouw huidige situatie om zo te bepalen welk soort dekking het beste bij jou past. Op basis daarvan, kun je een keuze maken bij welke autoverzekeraar je jouw verzekering gaat afsluiten. Bij Kiesmakkelijk staat jouw persoonlijke situatie centraal.

Bereken de premie voor jouw verzekering

De premie wordt berekend op basis van de gegevens die jij invult. Hierbij wordt er gekeken naar het aantal schadevrije jaren dat je hebt gereden, je leeftijd en je postcode. Het is namelijk zo dat je in sommige delen van Nederland meer premie betaalt dan in andere delen. In Amsterdam betaal je meer premie dan in het Hoge Noorden.

Ook speelt je leeftijd een grote rol. Mensen onder de 24 jaar of boven de 70 jaar, betalen in veel gevallen meer premie dan mensen die tussen deze leeftijden inzitten. Dit komt doordat de schaderisico voor deze doelgroep hoger ligt. Ook kan de premie verschillen per auto. Dit hangt af van het bouwjaar, het gewicht en het vermogen van de auto. Zo kan de premie voor ieder persoon verschillen. Door gebruik te maken van de Kiesmakkelijk vergelijker, kun je een indicatie krijgen van de premies per autoverzekeraar.

Premie berekenen zonder kenteken

Heb je al een idee wat voor auto je wilt gaan kopen, maar is deze nog niet officieel van jou? Of heb je wel een auto, maar weet je even niet wat het kenteken is? Dan kun je al wel een berekening maken van de premie. Je kunt hiervoor het bouwjaar, het merk, het model en de bouwmaand invullen. Het is ook handig als je weet of het een schakelwagen is of een automaat. Dit speelt allemaal mee voor het berekenen van je autopremie.

Wanneer je wel het kenteken weet, dan hoef je al deze gegevens niet in te vullen. Deze gegevens komen dan direct naar voren wanneer je een vergelijker gaat gebruiken. Je kunt zelfs al je autoverzekering afsluiten wanneer je de auto nog niet in je bezit hebt. Je kiest dan de ingangsdatum van de verzekering. Dan heb jij nog alle tijd om de auto op jouw naam te zetten. Pas wanneer de verzekering ingaat, kun jij veilig de weg op en ben je verzekerd voor schade.

Hoe kies je met behulp van Kiesmakkelijk de beste autoverzekering

Wat voor de een de beste autoverzekering is, is dat niet voor de ander. Daarom is het goed om te kijken naar jouw situatie. Ben je een beginnend bestuurder en heb je een oude auto gekocht? Dan kun je kiezen voor een WA verzekering. Ben je een beginnend bestuurder en schaf je een gloednieuwe auto aan? Dan is het verstandiger om een all risk verzekering af te sluiten.

Kijk dus goed naar de situatie en kies hier de juiste dekking bij. Wil je graag geld besparen op je autoverzekering? Dan kun je diverse autoverzekeringen met elkaar vergelijken of op onze website laten vergelijken. Veel mensen kiezen bij de aanschaf van een auto voor een verzekering en kijken hier vervolgens niet meer naar om. Hierdoor kan het zijn dat je veel te veel betaald voor je huidige autoverzekering en dat je flink kunt besparen door simpelweg over te stappen.

Misschien heb je een oude auto, maar ben je wel all risk verzekerd. Dan is dit zonde van het geld dat je iedere maand betaald voor je verzekering. Het is dan aan te raden om over te stappen op een WA verzekering. Hiermee kun je honderden euro’s per jaar besparen. Ook kun je kijken naar je eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe meer korting je krijgt op je premie. Ook hier kun je flink besparen.

Gebruik de Kiesmakkelijk vergelijker om een autoverzekering af te sluiten

Om er zeker van te zijn dat je de beste deal krijgt, kun je diverse autoverzekeringen met elkaar vergelijken op de website van Kiesmakkelijk. Hierbij kun je kijken naar de premie en de dekking. Je ziet wat je per maand kwijt bent aan je verzekering. Door dit bedrag te vergelijken met het bedrag dat je nu betaalt voor je huidige autoverzekering, zie je direct wat je kunt besparen. Past deze nieuwe verzekering bij jouw wensen en situatie? Dan kun je deze verzekering laten afsluiten. Houd hierbij rekening met de opzegtermijn van je huidige verzekeraar.

Je kunt de ingangsdatum van je nieuwe verzekering aanpassen, zodat beide verzekeringen goed op elkaar aansluiten. Zorg er wel voor dat je zelf je huidige autoverzekering opzegt. Zo betaal je nooit voor beide verzekeringen. Wanneer je nog niet zeker weet of je nieuwe autoverzekeraar jouw aanvraag heeft geaccepteerd, kun je wachten op de voorlopige dekking. Hiermee mag je wel de weg op, maar dit is geen garantie dat je ook daadwerkelijk een verzekering kunt afsluiten bij jouw nieuwe verzekeraar. Een autoverzekeraar mag je namelijk weigeren. Dan is het verstandig om op onze website weer even verder te kijken naar het aanbod.