Autoverzekering afsluiten online via Kiesmakkelijk.nl

Zit je al jaren bij dezelfde autoverzekeraar? Dan kan het lonen om eens op onze website te kijken of je ergens anders minder kan betalen voor dezelfde dekking. Dit kan zomaar oplopen tot honderden euro’s per jaar. Je kunt gebruik maken van deze vergelijkingssite van Kiesmakkelijk om zo diverse autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Door te zoeken op kenteken, zie je direct wat je betaalt bij welke autoverzekeraar. Natuurlijk zijn er een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden.

Zo kan de prijs verschillen per dekking. Een basisverzekering is veel goedkoper dan een aanvullende verzekering. Heb je een nieuwe autoverzekeraar gevonden waar je flink kunt besparen? Dan is het tijd om over te stappen. Je kunt de aanvraag indienen bij je nieuwe autoverzekeraar of je kunt dit laten indienen aan de hand van de vergelijker. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je zelf je huidige autoverzekering op dient te zeggen. Doe je dit niet, dan betaal je dubbel voor beide verzekeringen. Dat is zonde.

Ook is het goed om te weten dat een autoverzekeraar je mag weigeren. Het is dus niet zeker of je aanvraag wordt goedgekeurd. Wacht daarom met het opzeggen van je huidige verzekering, totdat je weet dat je nieuwe verzekeraar jouw aanvraag accepteert.

Wanneer sluit je een autoverzekering af

Of je nu je eerste auto koopt of al jaren autorijdt; je hebt een autoverzekering nodig. Op het moment dat een auto op jouw naam staat dien je een autoverzekering te hebben. Zonder autoverzekering mag je niet de weg op. Doe je dit wel? Dan kun je een flinke boete krijgen. Wanneer je onverzekerd de weg op gaat en je krijgt een ongeluk, dan dien je zelf op te draaien voor alle kosten. Deze kosten kunnen hoog oplopen. Daarom is het niet verstandig om zonder verzekering de weg op te gaan. Bij de aanschaf van een nieuwe auto, dien je dus direct achter een autoverzekering aan te gaan.

Om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt voor jouw autoverzekering, kun je diverse verzekeraars met elkaar vergelijken. Hierbij mag je zelf bepalen welke dekking je kiest. Het is goed om te weten dat duurdere autoverzekeraar niet per definitie beter zijn dan goedkopere. Je kunt kijken naar de beoordelingen van klanten die jou al voorgingen. Wanneer je al een autoverzekering hebt, kun je aan het einde van het jaar kijken of deze verzekering nog wel bij jou past.

Door diverse verzekeraars met elkaar te vergelijken, of nog makkelijker: door Kiesmakkelijk te laten vergelijken, zie je direct of je ergens een voordelige verzekering kunt afsluiten. Het kan dan aantrekkelijk zijn om over te stappen van autoverzekeraar.

Zo kun je een autoverzekering afsluiten

Het is verstandig om eerst diverse autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kun je zelf doen of je kunt gebruik maken van een vergelijkingssite zoals Kiesmakkelijk. Zo zie je direct wat het aanbod is en wat je per maand moet betalen voor je verzekering. Om de vergelijking te kunnen maken dien je een aantal gegevens in te vullen, zoals je kenteken, je postcode, je geboortedatum, het aantal schadevrije jaren en een schatting van de hoeveelheid kilometers dat je rijdt per jaar. Aan de hand van deze gegevens wordt voor een groot deel de premie bepaald.

Zelf kun je kijken welke dekking je wilt en of je de auto aanvullend wilt verzekeren of niet. Je krijgt op onze website een overzicht te zien van diverse verzekeringen en verzekeraars. Je kunt dan zelf kijken wat het beste aansluit bij jouw wensen. Heb je een goede verzekeraar gevonden waar je je wilt laten verzekeren? Dan kun je de datum opgeven wanneer de nieuwe verzekering in dient te gaan. Heb je al een autoverzekering? Houd dan rekening met een opzegtermijn bij de aanvraag van een nieuwe verzekering. Zo betaal je nooit dubbel voor je autoverzekering.

Kun je zonder rijbewijs een autoverzekering afsluiten?

In sommige gevallen is het mogelijk om een autoverzekering af te sluiten zonder rijbewijs. Het kan voorkomen dat je op dit moment autorijlessen hebt, maar nog niet je rijbewijs op zak hebt. Misschien heb je al een auto gekocht en wil je deze verzekeren. Sommige verzekeraars accepteren dit, maar dan dien je wel een hoofdbestuurder op te geven die wel in het bezit is van een rijbewijs. Andere verzekeraars zullen de aanvraag afwijzen. Je kunt er dan voor kiezen om nog even te wachten tot je wel je rijbewijs hebt behaald. Daarna kun je weer een aanvraag indienen om je auto te verzekeren.

Je kunt van tevoren wel vast kijken waar je het voordeligst uit bent en welke dekking je wilt afsluiten. Zo heb je alvast een goede inschatting van de kosten voor je autoverzekering. Houdt er ook rekening mee dat een autoverzekeraar jouw aanvraag mag afwijzen. Dan is het goed om een andere optie achter de hand te hebben.

Binnen 5 minuten meer informatie

Wanneer je niet weet waar je moet beginnen met het afsluiten of vergelijken van autoverzekeringen, kun je gebruik maken van onze vergelijkingssite. Hier vul je eenvoudig wat gegevens in en je ziet direct het aanbod. Na aanvraag krijg je binnen enkele minuten bericht of je een voorlopige dekking krijgt of niet. Een voorlopige dekking is geen akkoord op je aanvraag, maar hiermee mag je wel de weg op.

Wanneer jouw aanvraag volledig is verwerkt, hoor je op de aanvraag is geaccepteerd of niet. Vul dus je gegevens in en krijg na een aantal minuten bericht of je de weg op mag met de voorlopige dekking of dat je nog even moet wachten tot de aanvraag is goedgekeurd. Zorg ervoor dat je jouw eigen lopende autoverzekering op tijd opzegt. Hier kun je soms te maken hebben met een opzegtermijn. Dit kun je navragen bij je huidige autoverzekeraar, zodat je nooit dubbel betaalt voor jouw autoverzekering.

Welke verzekering dien je af te sluiten

Wanneer je een autoverzekering afsluit, heb je de keuze uit 3 verzekeringen. Je mag de weg op wanneer je minimaal WA-verzekerd bent. Richt jij schade aan bij iemand anders? Dan ben jij hiervoor verzekerd. Deze verzekering wordt het meest gekozen voor auto’s met een leeftijd van 12 jaar of ouder. Bij nieuwere auto’s wordt er vaak gekozen voor een WA+ all risk verzekering. Met deze verzekering wordt er meer schade vergoed. Wordt je auto gestolen of maak je zelf schade aan je eigen auto? Dan wordt dit ook vergoed.

Door Kiesmakkelijk als vergelijker te gebruiken, zie je direct wat alle verzekeringen en dekkingen kosten per maand. Je kunt dan kijken wat het beste bij jou past om zo de juiste keuze te maken. Heb je een verzekering gevonden die je wilt afsluiten? Dan kun je dit in vrijwel alle gevallen online regelen. Je hoort dan snel of de autoverzekeraar jouw aanvraag heeft goedgekeurd of heeft afgewezen. Er zijn diverse redenen waarom een verzekeraar jouw aanvraag kan afwijzen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar jouw schadevrije jaren en of je ooit fraude hebt gepleegd of je premie niet op tijd hebt betaald.