Autoverzekeringen vergelijken

Een autoverzekering vinden doe je niet zomaar. Lees op deze pagina precies waar je rekening mee moet houden tijdens het vergelijken en bepalen van je autoverzekering.

  • Écht onafhankelijke informatie
  • Een passende verzekering
  • Begrijpbare taal
autoverzekering

Autoverzekeringen vergelijken

Bij kiesmakkelijk.nl kun je niet meer een autoverzekering vergelijken. Wel helpen we je met informatie over de type autoverzekeringen.

Veelgestelde vragen

De verschillen zitten ‘m in de dekking die je hebt.

Een WA-verzekering is de minimale dekking die je moet hebben. Deze is wettelijk verplicht en dekt tegen schade die je anderen toebrengt. Dit kan materiële schade aan voertuigen of eigendommen zijn. Tevens gaat het hier om een dekking omtrent letsel aan personen.

Een WA+-verzekering, ofwel de WA beperkt casco, is een wat ruimere verzekering en deze is dan ook erg populair. Deze verzekering dekt hetzelfde als de WA-verzekering, maar bevat additionele dekking. Denk hierbij aan schade door diefstal, brand, ruitbreueken, aanrijdingen met dieren etc.

Een allrisk verzekering. Dit is de meest uitgebreide dekking die er is. Naast de eerder genoemde schades ben je hiermee ook verzekerd voor schade aan je eigen voertuig als gevolg van een ongeval, ook als jij zelf de schuldige bent. 

Over het algemeen geldt: hoe uitgebreider de dekking, hoe hoger de premie. Het kiezen van de juiste dekking hangt af van verschillende factoren, waaronder de waarde van je voertuig, je rijgedrag en je persoonlijke voorkeuren.

Met een goed vergeleken autoverzekering kan je enorm veel besparen. Je voorkomt namelijk dat je oververzekerd. Dit wilt zeggen dat je een verzekering neemt die te duur is voor de waarde van je auto. Tevens voorkom je dat je auto onderverzekerd is. Dit wil zeggen dat je een te lage dekking hebt voor je auto.

Door ieder jaar even de autoverzekeringen en premies onder de loep te nemen kan je al snel honderden euro’s besparen.

Met onze gemakkelijk te gebruiken vergelijker kan je eenvoudig autoverzekeringen vergelijken. Begin met het invullen van de gegevens bovenaan deze pagina. Vervolgens kan je verschillende voorkeuren aangeven. Denk hierbij aan de gewenste dekking, looptijd of het selecteren van specifieke verzekeraars.

Je krijgt een eenvoudig overzicht te zien met de verzekeringen die het beste aansluiten bij jouw voorkeuren.

Wel zo gemakkelijk toch!

Goedkope autoverzekering vergelijken bij Kiesmakkelijk

Het is verstandig om regelmatig autoverzekeringen met elkaar te vergelijken op Kiesmakkelijk. Wanneer je voor een langere tijd een verzekering afsluit bij dezelfde autoverzekeraar, kan het zijn dat je hier te veel voor betaalt. Ook kan het zijn dat je huidige verzekering niet meer goed bij jou past. Daarom is het interessant om tussentijds regelmatig het aanbod te bekijken en met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je altijd een autoverzekering hebt die goed aansluit bij jouw wensen. Het kan namelijk zomaar zijn, dat je ergens een betere premie kunt krijgen of dat de service bij een andere autoverzekeraar veel beter is.

Je kunt ieder jaar overstappen op een andere autoverzekeraar. Daarom is het verstandig om aan het einde van het jaar bijvoorbeeld op onze website te kijken wat de opties zijn. Het kan je zomaar een paar tientjes per maand schelen wanneer je overstapt op een andere autoverzekeraar. Op jaarbasis kan dit flink oplopen. Hierbij is het belangrijk dat je kijkt naar een verzekering waarbij de dekker goed is, maar waarbij te niet te veel hoeft te betalen.

Zo kun je autoverzekeringen met elkaar vergelijken

Het lijkt misschien een grote klus om diverse autoverzekeraars met elkaar te vergelijken. Dit kan dan een reden zijn, waarom je jarenlang bij dezelfde autoverzekeraar blijft. Dat is zonde, want je kunt op die manier geld mislopen. Door gebruik te maken van de autoverzekering vergelijker van Kiesmakkelijk, hoef je zelf weinig te doen. Je vult wat gegevens in en vervolgens zie je een overzicht van het aanbod. Je kunt dan zelf kijken of je bij een andere verzekeraar meer of minder betaalt dan bij je huidige verzekeraar. Op basis van je kenteken kun je diverse autoverzekeringen met elkaar vergelijken.

Wanneer je een goede deal hebt gevonden, kan het je zomaar ruim 800 euro per jaar besparen. Het is zonde om dit geld weg te gooien. Daarom is het altijd aan te raden om tegen het einde van het jaar te kijken of je ergens een beter deal kunt scoren op het gebied van je autoverzekering. Zo betaal je nooit te veel, terwijl je dekking gelijk blijft. Houd er wel rekening mee dat een nieuwe autoverzekeraar jouw aanvraag niet hoeft te accepteren. Zij hebben namelijk geen acceptatieplicht en kunnen jou daarom weigeren.

Is een autoverzekering verplicht?

Ja, het is verplicht om je auto te laten verzekeren wanneer de auto op je naam staat. In Nederland heb je minimaal een WA-autoverzekering nodig. Dit is vaak de goedkoopste en ook de minst uitgebreide verzekering die je kunt afsluiten voor de auto. Met deze verzekering wordt de schade gedekt die jij aanricht bij een ander persoon of een ander voertuig. Ga je toch onverzekerd de weg op? Dan kun je rekenen op een flinke boete. Wanneer er onderweg iets gebeurt waardoor je schade maakt, zal dit je heel duur komen te staan. Je moet dan zelf opdraaien voor deze kosten. Daarom is het aan te raden om toch te kiezen voor een autoverzekering om zo flink wat geld te besparen.

Doordat iedereen in Nederland minimaal WA-verzekerd moet zijn wanneer hij of zij de weg op gaat, is er altijd garantie van vergoeding bij schade. Er is een kleine uitzondering op de regel als het gaat om het verzekeren van je auto. Schors je bijvoorbeeld het kenteken van de auto? Dan kun je ervoor kiezen om je autoverzekering te beëindigen of tijdelijk stop te zetten. Hier zitten wel regels en voorwaarden aan. Zo moet de auto op een privéterrein staan en mag deze absoluut de weg niet op.

Hoe kies je de juiste autoverzekering?

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe autoverzekering, kun je diverse verzekeringen met elkaar vergelijken. Hierbij zijn het bouwjaar en de dagwaarde van de auto van belang. Je kunt zelf kiezen of je een basisverzekering wilt afsluiten voor de auto of dat je kiest voor een aanvullende verzekering. Hier betaal je meer voor, maar je bent dan ook beter verzekerd bijvoorbeeld blijvende invaliditeit of overlijden bij een ongeluk. Wanneer je kiest voor de goedkoopste optie, dan kom je uit bij een WA-verzekering voor de auto. Hierbij geldt dat hoe lager de premie is, hoe minder je betaalt.

Naast dat je zelf kunt kiezen wat voor soort dekking je kiest, spelen andere factoren ook een rol. Zo wordt er gekeken naar het aantal schadevrije jaren, je adres, het soort auto wat je wilt verzekeren en je leeftijd. Het is goed om te weten dat de goedkoopste autoverzekering niet per se de slechtste hoeft te zijn. De duurste is daarmee ook niet meteen de beste. Daarom is het verstandig om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken om te kijken wat het beste bij jouw wensen aansluit. Wij ondersteunen jouw graag in deze vergelijking. Wanneer je een nieuwe autoverzekering hebt gevonden, dien je zelf jouw huidige verzekering stop te zetten. De nieuwe verzekeraar zal dit niet voor je doen. Zeg je jouw huidige verzekering niet op? Dan betaal je voor beide verzekeringen, waardoor je extra kosten kwijt bent.

Overstappen naar een nieuwe autoverzekering

Heb je op Kiesmakkelijk een verzekeraar gevonden waarbij je minder hoeft te betalen voor dezelfde dekking? Dan is het interessant om over te stappen van autoverzekering. Het is hierbij goed om te weten dat je zelf je huidige autoverzekering dient op te zeggen. Je kunt direct een nieuwe autoverzekering aanvragen. In vrijwel alle gevallen geldt er een opzegtermijn. Houd hier rekening mee, wanneer je een nieuwe autoverzekering gaan aanvragen.

Ook is het goed om te weten dat een autoverzekeraar je mag weigeren. Ga er dus niet zomaar vanuit dat je terecht kunt bij een nieuwe autoverzekeraar. Hierbij kan een autoverzekeraar kijken naar jouw verleden. Heb je bijvoorbeeld regelmatig schade veroorzaakt? Dan kan dit een reden zijn voor een autoverzekeraar om jouw aanvraag te weigeren. Ook kan er worden gekeken of je een betalingsachterstand hebt opgelopen bij vorige autoverzekeraars of dat je fraude hebt gepleegd. Ook dan kan een nieuwe autoverzekeraar jouw aanvraag weigeren.

Wanneer kun je de weg op na aanvraag?

Heb je een nieuwe autoverzekering afgesloten? Dan krijg je binnen een aantal minuten bericht of je een voorlopige dekking krijgt. Hiermee kun je dus zorgeloos te weg op. Krijg je dit bericht niet? Dan mag je de weg niet op. Je bent dan namelijk onverzekerd. Het kan zijn dat je te maken hebt met een opzegtermijn bij je huidige autoverzekeraar. In die tijd mag je ook gewoon de weg op, omdat je nog steeds bent verzekerd.

Pas wanneer jouw huidige autoverzekering is stopgezet en je nog niet bent geaccepteerd bij een nieuwe verzekeraar, mag je de weg niet op. Het is dan verstandig om rustig af te wachten tot je groen licht krijgt van je nieuwe autoverzekeraar. Bij bericht van voorlopige dekking, betekent dit niet dat je nieuwe autoverzekeraar jouw aanvraag heeft goedgekeurd. Pas na verwerking van de aanvraag krijg je definitief bericht of de aanvraag is goedgekeurd of is afgewezen. Wanneer je aanvraag is afgewezen dien je weer op zoek te gaan naar een andere autoverzekeraar. Ook dan kan je uiteraard weer terecht op onze website. Vervolgens herhaal je hetzelfde proces en wacht je af of deze verzekeraar jouw aanvraag wel goedkeurt.